Paine naan la tigaie
Ingrediente
8
Rețete inrudite
Paine toast - de casa
Preparare
Preparare30 min
Gătire15 min
- Naan este o paine indiana foarte gustoasa si fina. Naan se poate face si in cuptorul obisnuit, folosind o placa de granit pe care se aseaza. Rezulta niste painite ca niste lipii, dar mai moi, mai fine si mai elastice decat Chapati sau Parathas. Ce mai: un deliciu!
- Frecati drojdia cu zaharul intr-o cana pana ce drojdia se dizolva. Turnati apa calduta si amestecati bine. Lasati cateva minute deoparte ca sa faca spuma.
- Intre timp amestecati faina cu sarea si cu praful de copt. Turnati drojdia si adaugati iaurtul. Amestecati bine. Rezulta un aluat lipicios. Daca mai e nevoie, mai adaugati faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana.
Acoperiti si puneti la loc cald timp de 20 minute ca sa creasca. - Apoi mai framantati cateva secunde si impartiti aluatul in 9 bilute mici sau in 5 mari, in functie de cat de mari doriti sa iasa painitele.
Dati-le prin faina si intindeti-le cu sucitorul, groase de cam 3-4 mm. - Puneti cate una intr-o tigaie (de fonta ar fi cel mai bine) deja incalzita, fara ulei.
Intoarceti-o des, cam la 20 secunde, pana ce incepe sa se umfle. Ca sa faceti o painita Naan dureaza cam 2-3 minute la foc mediu spre tare (pentru tigaie de fonta). - Le scoateti pe un platou acoperit cu hartie prosop si puteti sa le ungeti cu o picatura de ulei sau de ghee daca doriti sa se mentina proaspete mai multa vreme.
- OBSERVATIE: Daca va raman painite Naan puteti sa le folositi ca blat de mini-pizze. Le puneti pe o tava unsa cu putin ulei, picurati cativa stropi de ulei de masline peste ele sau le ungeti cu putin unt, puneti deasupra ce vreti: masline, rosii, ciuperci, ceapa, cascaval etc si le dati la cuptor cam 10-15 minute. Serviti-le proaspete, calde.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
05/02/2012
Am facut .Este excelenta! Este ceva de vis , adevarat , doar pe moment.Mai tarziu este tabla.