Naan este o paine indiana foarte gustoasa si fina. Naan se poate face si in cuptorul obisnuit, folosind o placa de granit pe care se aseaza. Rezulta niste painite ca niste lipii, dar mai moi, mai fine si mai elastice decat Chapati sau Parathas. Ce mai: un deliciu!
Frecati drojdia cu zaharul intr-o cana pana ce drojdia se dizolva. Turnati apa calduta si amestecati bine. Lasati cateva minute deoparte ca sa faca spuma.
Intre timp amestecati faina cu sarea si cu praful de copt. Turnati drojdia si adaugati iaurtul. Amestecati bine. Rezulta un aluat lipicios. Daca mai e nevoie, mai adaugati faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana.
Acoperiti si puneti la loc cald timp de 20 minute ca sa creasca.
Apoi mai framantati cateva secunde si impartiti aluatul in 9 bilute mici sau in 5 mari, in functie de cat de mari doriti sa iasa painitele.
Dati-le prin faina si intindeti-le cu sucitorul, groase de cam 3-4 mm.
Puneti cate una intr-o tigaie (de fonta ar fi cel mai bine) deja incalzita, fara ulei.
Intoarceti-o des, cam la 20 secunde, pana ce incepe sa se umfle. Ca sa faceti o painita Naan dureaza cam 2-3 minute la foc mediu spre tare (pentru tigaie de fonta).
Le scoateti pe un platou acoperit cu hartie prosop si puteti sa le ungeti cu o picatura de ulei sau de ghee daca doriti sa se mentina proaspete mai multa vreme.
OBSERVATIE: Daca va raman painite Naan puteti sa le folositi ca blat de mini-pizze. Le puneti pe o tava unsa cu putin ulei, picurati cativa stropi de ulei de masline peste ele sau le ungeti cu putin unt, puneti deasupra ce vreti: masline, rosii, ciuperci, ceapa, cascaval etc si le dati la cuptor cam 10-15 minute. Serviti-le proaspete, calde.
Comentarii:
Suuuuuupeeer reteta!
Aceasta Rezepte nu Este Originalausgabe si are Mai multe kolihidrate
Delicios
Am facut .Este excelenta! Este ceva de vis , adevarat , doar pe moment.Mai tarziu este tabla.
Este foarte gustoasa.