Conform retetei, am amestecat faina cu sarea, drojdia diluata in apa calduta, am framantat bine si am lasat coca sa creasca circa 2 ore.
Intre timp am amestecat toate ingredientele pentru umplutura si le-am lasat sa-si imprumute fiecare din aroma.
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 3 parti egale. Fiecare parte se mai framanta putin si se formeaza o foaie dreptunghiulara. Fiecare foaie se unge cu amestecul preparat din unt si usturoi. Se ruleaza foaia si, cu un cutit, se cresteaza fiecare rulou de la un capat pana aproape de celalat capat, unde lasi o margine de 2 cm netaiata.
Se ruleaza ruloul sub forma de melcisor iar capatul netaiat se baga dedesubt.
Se mai lasa melcisiorii la crescut 10-15 minute si se pun pe hartie de copt sau folie de aluminiu, in cazul meu, unsa cu putin unt.
Se lasa la cuptor circa 40-50 de minute. La mine au fost gata in 45. Sunt foarte bune caldute. Reci, adica a doua zi, erau deja destul de tari asa ca e mai bine sa faci doar atatea cate ai sa mananci in ziua respectiva.
Comentarii:
97 grame drojdie uscata la 350 gr făină ?