Se pun migdalele in borcan, se toarna apa peste, pana ce apa trece peste cu 2 degete. Se lasa asa la temperatura camerei cam 8- 12 ore.
Se strecoara migdalele, se pun in blender, se adauga 2 cani de apa plata si se mixeza. Incercati sa folositi un blender puternic. In acest fel nu veti mixa mult, laptele nu se va incalzi si toate elementele nutritive vor ramane in bautura (daca se folosesc migdale crude).
Continutul blenderului se rastarna in tifonul pregatit pentru stoarcere (impaturat in cel putin 16 straturi).
Amestecul se strecoara si apoi se stoarce, strangand cu mana intai in partea de jos si apoi sus.Miezul de migdale ramas trebuie sa fie doar umed. Acesta se poate usca pe o foaie de hartie de copt. Se foloseste pe cereale dimineata (micul meu dejun), sau la biscuiti.
Laptele rezultat se poate pastra in frigider cam 3-4 zile intr-un recipient etans.
Gustul se poate imbunatatii cu miere, zahar brun, smochine sau curmale. Cele doua din urma se mixeaza cu blenderul impreuna cu laptele.
O cana de migdale are cel putin 100 gr migdale, deci mai mult de 500 de calorii. daca mai punem si zahar sau miere atingem mia.... imi vine sa cred ca bio a devenit deja o industrie
Comentarii (11):
Spune cineva că s-au scumpit migdalele foarte mult. Așa este, 60 de lei kg. Dar și laptele de vaca deasemenea, deci...
Am facut si pot sa spun ca laptele rezultat e excelent.
Buna reteta , dar migdalele s-au scumpit foarte mult in ultima vreme
Excelent
O cana de migdale are cel putin 100 gr migdale, deci mai mult de 500 de calorii. daca mai punem si zahar sau miere atingem mia.... imi vine sa cred ca bio a devenit deja o industrie
Cam cât lapte scoatem dintr-o cană de migdale?
Reteta binevenita.
Da da ffff buna reteta
Super
Suna atat de bine incat ma grabesc spre bucatarie. Maine va voi spune si ce am reusit sa obtin!