Gogosari in suc propriu ( conservati la rece )
Ingrediente
Preparare
- Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau ,felii mai mici).Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine.
- Se lasa 24 ore , sa se patrunda totul bine. Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca. La sfarsitul celor 24 ore va rezulta un suc delicios ce va fi pus peste gogosari.
- Aseazam gogosarii in borcan, punem 2 foi de dafin la fiecare borcan, 3 bastonase hrean, cateva seminte de mustar si cateva boabe de piper .Peste punem zeama care rezulta .
- Borcanele le capsam si le aseazam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
gaga
In textul retetei afirmi urmatoarele doua gogomanii: "Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca". Ca ai putea topi zaharul nu ma indoiesc, el se topeste la cca. 185 grade Celsius, dar ca sa topesti sarea ti-ar trebui o instalatie industriala care sa o infierbante la peste 800 de grade Celsius, ceea ce pare aproape imposibil in conditii casnice! Si la urma urmei de ce sa le topesti, cand e mult mai simplu sa le dizolvi!
A doua gogomanie: "Borcanele le capsam si le aseazam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna." Toata lumea stie ca iarna zilele sunt mai scurte, in schimb noptile sunt mult mai lungi!
anonymous
EXCELENTA !
Merita incercata ! ( iarna usoara in bucatarie )
anonymous
Excelent!!!
anonymous
Foarte buna
anonymous
Ceva simplu si ..cu gust pe timpul ierni !!!
anonymous
Foarte gustosi,o reteta simpla si foarte buna.
anonymous
O reteta minunata .Imi plac gogosarii dulci murati
anonymous
:))
anonymous
Bine
georgeta
Usor si bun!
Punctează această reţetă