Gogosarii se spala,se curata de cotoare si se taie in doua sau in patru,in functie de marime.Se scurg bine de apa.Zaharul se amesteca cu sarea,se aseaza ardeii intr-un vas incapator,in rinduri,peste fiecare rand punand amestec de zahar cu sare.
Dupa ce am asezat gogosarii,se toarna otetul,boabele si foaia de dafin si se amesteca putin,atat cat se poate. Se lasa gogosarii asa,de pe o zi pe alta,amestecand din cand in cand.Gogosarii vor lasa zeama si se vor mai înmuia.
Se aseaza in borcane si se toarna zeama deasupra. Daca dorim borcanele se sterilizeaza la BM timp de 10 minute.
Eu o fac de citi va ani este cea mai buna dintre toate mă refer la gogosari în zeama lor ptr iarna dar crte o data nu mi ajunge zeama incit sa I acopere care I soluția.?
Eu pun in fiecare an asa,ne place tuturor din familie ,am invatat de la mamica mea cum sa o pregatesc ma bucur ca se mai posteaza retete vechi ,clasice,multumim ca mai existati altfel in curind tinerii nostrii nu vor mai sti gati decit in stil italian frantuzesc .....
Comentarii (35):
Buna!Esti etalonul meu in ceea ce priveste tot ceea ce tine de arta culinara!Te admir si te respect!Multumesc!
Eu o fac de citi va ani este cea mai buna dintre toate mă refer la gogosari în zeama lor ptr iarna dar crte o data nu mi ajunge zeama incit sa I acopere care I soluția.?
Eu pun in fiecare an asa,ne place tuturor din familie ,am invatat de la mamica mea cum sa o pregatesc ma bucur ca se mai posteaza retete vechi ,clasice,multumim ca mai existati altfel in curind tinerii nostrii nu vor mai sti gati decit in stil italian frantuzesc .....
Foarte buni
Cei mai buni gogosari , sa fiti sanatoase si sa ne bucurati mereu cu retetele voastre super delicioase!!! Va pupicesc.
Bunnnnnnnnnn
Mmm gustoasa
Foartebuna
Gogosarii se pot inmuia, nu "muia"! Numai la muie iti sta gandul!
Imi plac retetele usoare dar cu atentie la cantitati. este discutie de 100grame zahar/1kg ardei,e ok