Pt inceput condimentam pestele cu sare si piper dupa gust.Apoi il dam prin faina pe o parte si pe cealalta si il prajim in ulei incins,pana ce capata o crusta maronie.Il scoatem si il lasam pe un servetel sa isi lase surplusul de ulei.
Cand terminat cu pestele ne ocupam de sos.Luam 2 lg de ulei din tigaia in care prajit pestele si punem untul.Amestecam bine pana ce acesta se topeste.
Apoi,tragem de pe foc,adaugam o lingurita de faina,amestecam din nou sa nu faca cocoloase,punem din nou pe foc,si turnam laptele putin cate putin,fara a ne opri insa din amestecat.Cand sosul incepe sa se lege punem si usturoiul maruntit.
Lasam pe foc(mic)amestecand incontinuu pana ce sosul capata consistenta dorita(pana ce incepe sa se mai ingroase).La sfarsit de tot adaufam otetul si condimentam cu sare si piper.
Hai ca nu e greu de loc!Acestea fiind zise terminat si sosul.Tot ce ne ramane de facut este sa il punem peste peste.Si sa ne apucam de mancat!Iata aici si sectiunea.Se poate servi cu garnitura sau fara,fiind un peste destul de gras.Recomand servirea sosului putina mai rece pt ca altfel este un pic gretos,dar foarte bun.
Comentarii:
Un sos excelent
Super buna
Foarte simplu de facut si gustos! Mai ales sosul!
Imi place...pofta buna tuturor...