Petitchef

COZONAC DE POST

Aperitiv
4 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se face o maia din drojdie,jumatate din zahar si cateva linguri de suc,se rastoarna peste faina si se lasa maiaua la umflat bine.
    Cand maiaua a crescut se framanta un aluat nelipicios,care nu trebuie sa fie tare.Se unge vasul cu o pelicula de ulei,se itoarce aluatul pe toate partile,sa se acopere cu ulei si se lasa la crescut,la cald.
  • Cand este gata crescut,se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei,se imparte in doua,fiecare parte se intinde cu mana si se pune rahat,se ruleaza,apoi rasucesc se intre ele,formand cozonacul.Se pune cozonacul in tava unsa sau captusita cu hartie de copt si se lasa la crescut o ora.
  • Se stropeste suprafata cozonacului cu putin suc si se da la cuptorul preincins la 200 de grade, dupa 10 minute reducand focul la 180 de grade. In momentul in care vi s-a parut destul de rumen, se acopera cu o coala de hartie de copt umezita, continuand coacerea inca 40 de minute.

Rețete inrudite

YouTube

Jeleuri ousor


Poze

COZONAC DE POST
COZONAC DE POST - poza 2
COZONAC DE POST - poza 3
COZONAC DE POST - poza 4
COZONAC DE POST - poza 5
COZONAC DE POST - poza 6
COZONAC DE POST - poza 7
COZONAC DE POST - poza 8
COZONAC DE POST - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

11/04/2014

E foarete fain

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Yamyyy

(0) (0) Abuz
10/04/2013

Arata f bine .o sà incerc

(0) (0) Abuz
20/03/2013

...multumesc celor ce au daruit munca lor in folosul toturor...

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Bun si hranitor

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Arata bn o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
29/11/2012

Este super!!!

(0) (0) Abuz
26/03/2012

Arata f bine,si cred ca este si f gustossss

(0) (0) Abuz
13/03/2012

Arata super
azi fac si eu ptr prima data aceasta reteta
sper sa fie la fel

(0) (0) Abuz
07/03/2012

Foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarte portugheze
Tarte portugheze
12 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează