Se face o maia din drojdie,jumatate din zahar si cateva linguri de suc,se rastoarna peste faina si se lasa maiaua la umflat bine. Cand maiaua a crescut se framanta un aluat nelipicios,care nu trebuie sa fie tare.Se unge vasul cu o pelicula de ulei,se itoarce aluatul pe toate partile,sa se acopere cu ulei si se lasa la crescut,la cald.
Cand este gata crescut,se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei,se imparte in doua,fiecare parte se intinde cu mana si se pune rahat,se ruleaza,apoi rasucesc se intre ele,formand cozonacul.Se pune cozonacul in tava unsa sau captusita cu hartie de copt si se lasa la crescut o ora.
Se stropeste suprafata cozonacului cu putin suc si se da la cuptorul preincins la 200 de grade, dupa 10 minute reducand focul la 180 de grade. In momentul in care vi s-a parut destul de rumen, se acopera cu o coala de hartie de copt umezita, continuand coacerea inca 40 de minute.
Comentarii:
E foarete fain
Yamyyy
Arata f bine .o sà incerc
...multumesc celor ce au daruit munca lor in folosul toturor...
Bun si hranitor
Arata bn o sa incerc si eu
Este super!!!
Arata f bine,si cred ca este si f gustossss
Arata super
azi fac si eu ptr prima data aceasta reteta
sper sa fie la fel
Foarte bun