Petitchef

COZONAC PUFOS

Aperitiv
4 porții
1 oră
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • De cu seara, cernem faina ideal de vreo trei ori pentru ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit. Intre timp, aprindem cuptorul in bucatarie trebuie sa fie cald. Pregatim maiaua ca la orice cocatura: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar+ 2 linguri de faina+ alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina.
  • Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate. Acum incepe partea cea mai interesanta: framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit (si racit), nu turnam direct in aluat. Treptat cu rabdare framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo vreme de juma de ceas.
  • Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, apoi intindem fiecare bucata cu mana pe masa unsa cu ulei. Umplem cu ce dorim (cacao, nuca, stafide, rahat, fulgi de ciocolata, etc). Facem patru suluri si le impletim doua cate doua si apoi hop in tava (tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei).
  • Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar. Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute (dupa al meu cuptor). Se lasa la racit putin in tava si apoi se scot. Aceasta reteta apartine Gabrielei Cara.

Rețete inrudite

YouTube

Jeleuri ousor


Poze

COZONAC PUFOS
COZONAC PUFOS - poza 2
COZONAC PUFOS - poza 3
COZONAC PUFOS - poza 4
COZONAC PUFOS - poza 5
COZONAC PUFOS - poza 6
COZONAC PUFOS - poza 7
COZONAC PUFOS - poza 8
COZONAC PUFOS - poza 9
COZONAC PUFOS - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

narci_livia, 16/06/2014

Cel mai bun..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Cred ca e foarte bun

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Probam

(0) (0) Abuz
22/12/2011

Bun

(0) (0) Abuz
nicoleta-larisa
nicoleta-larisa, 09/03/2011

Foarte buna reteta puteti sa o incercati

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec banane / ciocolata - super pufos!
Chec banane / ciocolata - super pufos!
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarte portugheze
Tarte portugheze
12 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează