Petitchef

Cozonac de post cu "glazura"

Desert
12 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

12

umplutura:

glazura:

Preparare

  • Un sfert din cantitatea de apa se incalzeste putin impreuna cu siropul de artar. Daca s-a infierbantat prea tare se lasa sa se mai raceasca apoi se dizolva in ea drojdia si se lasa asa vreo 10 minute.
  • Faina se cerne intr-un castron. Peste aceasta se adauga zaharul, sarea si se amesteca. In mijlocul fainii se face o adancitura si se toarna drojdia dizolvata, se amesteca putin, se adauga apoi shortening-ul si restul de apa.
  • Zaharul, pudra de cacao si cea de migdale se amesteca intr-o craticioara. Se toarna putin cate putin laptele de soia, amestecand. Se pune pe foc mic~potrivit si se tine, amestecand, pana incepe sa se ingroase putin. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva. Se adauga si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
  • Aluatul crescut se framanta usor; se imparte in doua. Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie peste care se intinde jumatate din cantitatea de umplutura si peste aceasta se presara jumatate din nuci. Se ruleaza. Se poate pune si asa in tava de cozonac; a taiat aceasta rulada in 8 bucati pe care le-am asezat apoi.
  • Faina se cerne impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Uleiul se amesteca bine cu siropul de artar. Se adauga laptele de soia si se amesteca.
  • Totul se toarna peste faina si se omogenizeaza. Se adauga si esenta de rom. Totul se pune intr-o punga - iar aceasta se taie putin la un colt si se spriteaza glazura peste cozonacul crescut.


Poze

Cozonac de post cu glazura
Cozonac de post cu glazura - poza 2
Cozonac de post cu glazura - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să faci glazură brigadeiro?
Cum să faci glazură brigadeiro?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează