Petitchef

Cornuri cu ciocolata

Aperitiv
6 porții
1 oră
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

pentru cornuri:

pentru umplutura:

Preparare

  • Drojdia se amesteca cu 2 linguri zahar, 2 linguri faina si ceva lapte pentru a face maiaua. Cand a crescut, se adauga la faina. Fainii i se adauga oul, untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.
  • Se framanta un aluat elastic care se lasa la crescut intr-o incapere lipsita de curenti si preferabil, mai calda. Aluatul se poate prepara mult mai usor, folosindu-ne de aparatul de facut paine, doar ca eu intre timp am inceput sa iubesc sa framant aluaturile (ceea ce in urma cu ceva timp nici nu vroiam sa aud).
  • Din aceste ingrediente se prepara o budinca densa in care vom topi ciocolata maruntita.Se lasa la racit, dupa care se poate trece la realizarea cornurilor.Aluatul gata crescut se imparte in 8 parti egale.Se face o biluta care se intinde intr-un oval.O jumatate va fi crestata longitudinal, precum reiese din imagine.
  • Se pune umplutura pe partea netaiata, dupa care se ruleaza usor, avand grija ca umplutura sa fie bine izolata ( aceasta nu curge, doar pentru orice eventualiate). Se aseaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut vreo 30 minute.
  • Se unge cu un ou si se preasara deasupra mac sau orice altceva doriti.Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic.Se lasa la racit, dupa care se consuma cu placere. Pofta buna!


Poze

Cornuri cu ciocolata
Cornuri cu ciocolata - poza 2
Cornuri cu ciocolata - poza 3
Cornuri cu ciocolata - poza 4
Cornuri cu ciocolata - poza 5
Cornuri cu ciocolata - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

02/11/2013

Super

(0) (0) Abuz
omorfia24
omorfia24, 03/08/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Arata foarte bine, cred k sunt si delicioase....

(0) (0) Abuz
12/01/2013

Super

(0) (0) Abuz
25/05/2012

Bun yamyam!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează