Drojdia se amesteca cu 2 linguri zahar, 2 linguri faina si ceva lapte pentru a face maiaua. Cand a crescut, se adauga la faina. Fainii i se adauga oul, untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.
Se framanta un aluat elastic care se lasa la crescut intr-o incapere lipsita de curenti si preferabil, mai calda. Aluatul se poate prepara mult mai usor, folosindu-ne de aparatul de facut paine, doar ca eu intre timp am inceput sa iubesc sa framant aluaturile (ceea ce in urma cu ceva timp nici nu vroiam sa aud).
Din aceste ingrediente se prepara o budinca densa in care vom topi ciocolata maruntita.Se lasa la racit, dupa care se poate trece la realizarea cornurilor.Aluatul gata crescut se imparte in 8 parti egale.Se face o biluta care se intinde intr-un oval.O jumatate va fi crestata longitudinal, precum reiese din imagine.
Se pune umplutura pe partea netaiata, dupa care se ruleaza usor, avand grija ca umplutura sa fie bine izolata ( aceasta nu curge, doar pentru orice eventualiate). Se aseaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut vreo 30 minute.
Se unge cu un ou si se preasara deasupra mac sau orice altceva doriti.Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic.Se lasa la racit, dupa care se consuma cu placere. Pofta buna!
Comentarii:
Super
Super bun
Arata foarte bine, cred k sunt si delicioase....
Super
Bun yamyam!!!