Castraveti murati la rece

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare40 min
Gătire40 min
  • Spalam castravetii ,curatam hreanul si il taiem bastonase . Limpezim in apa rece mararul si cimbrul uscat . Asezampe fundul borcanelor crengute de marar si cimbru si apoi asezam frumos si castravetii spalati.
  • Punem peste castravetii deja asezati in borcane semintele de mustar, piper boabe si printre ei punem si 3 bastonase de hrean si cine doreste ca castraveciorii murati sa fie mai picant poate sa adauge la 1 borcan si cate un ardei iute.
  • Castravetii fiind asezati in borcane ne apucam sa pregatim solutia de murat. Intr-un vas punem cele 6 cani de apa rece si 2 cani de otet ,20 linguri zahar , 6 linguri sare la vrac si 1 lingura mare salicil ( sau praf conservant ) .
  • Amestecam pana sarea , zaharul si salicilul se dizolva dupa care turnam peste castravetii din borcane. Capsam borcanele si le asezam frumos in camara.Vom observa ca in decurs de 2 ore castravetii incep sa isi schimbe culoarea .Circa in 2 saptamani sunt deja perfecti murati pentru a fi consumati .
  • Aceasta cantitate de solutie preparata ajunge pentru aproximativ 4-5 borcane de 800 ml. In functia de numarul borcanelor atatea portii de solutie preparati. Daca va plac castravetii mai acrii
    folositi : 5 cani apa, 3 cani otet restul ingredientelor ramand neschimbate .

Punctează această reţetă

LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

FOARTE BUNA

abuz

anonymous

Super imi place

abuz