Castraveti murati la rece
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Salată crocantă de castraveți și cartofi
-
Salată japoneză de castraveți marinați
-
Salată de pepene verde, feta, avocado și castraveti: extra fresh!
-
Supa de tortellini
Preparare
Preparare40 min
Gătire40 min
- Spalam castravetii ,curatam hreanul si il taiem bastonase . Limpezim in apa rece mararul si cimbrul uscat . Asezampe fundul borcanelor crengute de marar si cimbru si apoi asezam frumos si castravetii spalati.
- Punem peste castravetii deja asezati in borcane semintele de mustar, piper boabe si printre ei punem si 3 bastonase de hrean si cine doreste ca castraveciorii murati sa fie mai picant poate sa adauge la 1 borcan si cate un ardei iute.
- Castravetii fiind asezati in borcane ne apucam sa pregatim solutia de murat. Intr-un vas punem cele 6 cani de apa rece si 2 cani de otet ,20 linguri zahar , 6 linguri sare la vrac si 1 lingura mare salicil ( sau praf conservant ) .
- Amestecam pana sarea , zaharul si salicilul se dizolva dupa care turnam peste castravetii din borcane. Capsam borcanele si le asezam frumos in camara.Vom observa ca in decurs de 2 ore castravetii incep sa isi schimbe culoarea .Circa in 2 saptamani sunt deja perfecti murati pentru a fi consumati .
- Aceasta cantitate de solutie preparata ajunge pentru aproximativ 4-5 borcane de 800 ml. In functia de numarul borcanelor atatea portii de solutie preparati. Daca va plac castravetii mai acrii
folositi : 5 cani apa, 3 cani otet restul ingredientelor ramand neschimbate .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: