La prima etapa se pune la fiert apa,adaugam sarea si compozitia rezultata,asa clocotita,o turnam peste castravetii,spalati si asezati intr-o cratita mare,cat sa-i acopere,apa,apoi se pune o greutate peste ei sau o alta caratita cu apa cat sa-i tina pe toti dedesuptul apei si se lasa asa pana in cealalta zi.
La etapa a doua se sterilizeaza 4 borcane de trei litri se aseaza pe fundul lor,crengute de cimbru,foi de dafin,frunze de visin,se scot castravetii din saramura si se aseaza un rand pe fundul borcanului,apoi se pun bucati de hrean pe margini,ardei iuti,ceapa,usturoiul,pe urma se pune celalalt rand de castraveti,a uitat sa spun ca trebuie sa-i puneti inghesuiti unul langa celalat,iar bucati de hrean pe margini,ardei iuti,iar deasupra turnam boabe de mustar,de piper si din crengutele de marar facem un pod,adica le asezam in cruce peste castraveti,ca atunci cand turnam zeama sa ramana dedesuptul ei,Separat intr-o cratita pe foc se pune apa,la fiert impreuna cu,zaharul,conservantul, sarea si otetul si se gusta,a dat cantitati aproximative,daca mai trebuie sare,otet sau zahar se mai pune la fiecare cum i place,aceasta zeama se toarna fierbinte, cat sa nu se sparga borcanele,peste castraveti.
Se acopera cu o hartie si se lasa pana a doua zi apoi se pune folie de aluminiu,intre doua foi de celofan si se leaga,daca sunt cu filet le capsati.
Comentarii:
De ce se oparesc castravetii inainte de a-i pune in borcane?
Iam pus anul trecut dupa aceasta reteta...excelenti si picanti au tinut pina in iunie..nota max...pentru reteta
Cam complicata, dar e ok
Am sa o incerc anul aesta
Okl
PERFET DE BUNE SUNT..