Maslinele se curata de samburi, se toaca marunt si se pun pe o farfurie.Acum gasit masline feliate scapat de scobit de pe sambure, si oprit cateva bucati pt. ornarea brioselor.
Intr-un castron mai mare se mixeaza ouale pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, iaurtul, cascavalul ras, sare si piper alb dupa gust.
O lingura de sare la 500 de g faina e suficienta. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si se amesteca cu ouale, apoi se adauga la final si maslinele si se amesteca bine cu lingura.
Deoarece compozitia contine ulei, nu e nevoie sa ungeti cu absolut nimic formele de briose. Doar turnati din compozitie in forme, pana la trei sferturi pt. ca va creste in timpul coacerii.
Se introduc tavile de briose in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu timp de 30-45 de min., incercand cu o scobitoare daca sunt gata.