O rețetă foarte ușoară și gustoasă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați câțiva pași mici pentru a prepara bile de mozzarella în friteuza cu aer care sunt crocante la exterior și moi la interior. Datorită metodei de gătit cu Air Fryer, se folosește foarte puțin ulei pentru a prepara această rețetă. Urmați rețeta noastră pas cu pas dacă doriți să încercați niște delicioase biluțe de mozzarella pane în friteuza cu aer. Acestea sunt aperitivele pe care toată lumea le adoră și vor deveni un must-have pentru aperitivele de acasă.
Scurgeți mozzarella de lichid. Așezați-le pe o farfurie și tamponați-le de mai multe ori cu prosoape de hârtie.
Acum pregătiți 3 boluri mici de care veți avea nevoie pentru panare: - 1 cu făină - 1 cu ouă bătute și 1 vârf de cuțit de sare - 1 cu pesmet și 1 vârf de cuțit de sare
Se ia o mozzarella mică și se înmoaie în făină prin mișcarea directă a bolului.
Apoi se înmoaie în ou cu ajutorul cleștelui.
Se termină cu pesmetul, amestecând mereu bolul. Apoi repetați din nou cei 3 pași pentru a obține o crustă dublă de pesmet (făină/ ouă/ pesmet. Se continuă până se termină mozzarellele.
Se pun mozzarellele pane într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la congelator cel puțin 1 oră.
După ce a trecut acest timp, puneți mozzarellele în coșul aparatului de prăjit cu aer și pulverizați puțin ulei deasupra. Gătiți timp de 8 minute la 190°C în modul air fry și la jumătatea gătitului scuturați ușor coșul pentru a le amesteca
Biluțele de Mozzarella în friteuza cu aer sunt gata!
Pot congela biluțele de mozzarella gătite în friteuza cu aer? Da. Puteți să le congelați după panare și să le gătiți atunci când aveți nevoie de ele.
Cât timp se păstrează biluțele de mozzarella gătite în friteuza cu aer? Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata. Când sunt gătite, sunt încă fierbinți și moi.
Pot să prăjesc biluțele de mozzarella folosind metode tradiționale? Bineînțeles că puteți. Urmați aceeași procedură, apoi gătiți-le în mult ulei vegetal și scurgeți-le când sunt aurii. Puteți folosi și o friteuză, dacă aveți una la dispoziție.
Ce pot adăuga în pesmet? În pesmet puteți adăuga ierburi după gust sau condimente precum piper, paprika și turmeric.
Cum să însoțești biluțele de mozzarella gătite într-o friteuză cu aer? Le puteți servi cu un sos clasic precum ketchup, maioneză sau un sos de iaurt, dacă preferați.
Care este cel mai bun mod de a pana biluțele de mozzarella? În această rețetă, dubla panere este foarte importantă: folosiți 3 boluri și un clește de bucătărie, astfel încât să nu vă murdăriți mâinile după ce mozzarella au trecut prin ou. De asemenea, recomandăm curățarea frecventă a cleștelui pentru a evita murdărirea pesmetului.