Spre deosebire de alte retete de briose aperitiv, de data aceasta aluatul se framanta si se lasa la loc cald timp de 20 de minute, pentru dospire.
Intr-un vas larg se cerne faina.
Laptele se incalzeste pe foc, apoi se topeste drojdia si se toarna peste faina.
Se adauga un ou, o lingura de ulei, o jumatate de lingura de otet si un praf de sare.
Toate ingredientele se amesteca si se framanta timp de 2-3 minute.
Vasul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.
Dupa 20 de minute, aluatul se intinde pe masa si se decupeaza din el cercuri care se vor pune in formele de briose, unse in prealabil cu ulei.
Preparare umplutura :
In fiecare forma in care s-a intins aluat se sparge cate un ou, se presara deasupra putina sare si piper si se baga in cuptor.
Dupa aproximativ 5 minute se scot formele si se adauga deasupra fiecarei briose cate o felie de mozzarella.
Se mai lasa aproximativ 5 minute in cuptorul incins pana cand capata o culoare aramie.
Briosele se scot apoi din cuptor si se lasa la racit 10 minute, timp in care se prepara sosul de oua.
Pregatire topping :
Pentru sosul de oua (care seamana cu maioneza, insa este mai fluid, mai usor si mai acrisor decat o maioneza obisnuita) se folosesc 3 galbenusuri de ou care se pun intr-un bol si se bat bine cu telul.
Se toarna uleiul foarte incet, continuand mixarea. Cand ouale au capatat o consistenta cremoasa, se adauga zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper.
Se spala si se toaca frunzele de la 2 fire de ceapa, care se adauga in sos (nu uitati sa pastrati cateva bucatele de ceapa pentru ornare).
Dupa ce briosele s-au racit, se aseaza pe un platou, se toarna peste ele sos dupa gust si se presara bucatele de ceapa verde.
Comentarii (24):
Foarte buuuuun !
SUPER
Cred ca sunt savuroase. o sa le incerc si eu.
E ceva usor de facut si f bun si de efect pe masa !
Arata minunat si cred ca sunt excelente .
Arata bine,dar eu as pune si altceva pe langa ou.Sunca,ciuperci.
Prea multe oua,in rest e OK
Nullissim
Super arata,trebuie sa incerc.
F.buna,mai ales cand ai musafiri!