Zacusca din opt legume
Ingrediente
15
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Telina si morcovul se curata si se dau prin razatoarea mare.Se calesc in 250 ml de ulei la foc mic timp de 20 min.Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se inmoaie si isi schimba culoarea.
- Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs 30 min, apoi se toaca si se calesc in 250 ml ulei.
- Mele se rad cu tot cu coaja ,si impreuna cu ceapa taiata in solzi mici se calesc in 250ml ulei.
- Ardeii se spala, se curata de seminte si apoi se dau prin masina de tocat, apoi se calesc in 250 ml ulei.
- Se pun toate ingredientele intr-o oala mare, se amesteca, se adauga 3 linguri de miere, o cutie de 800 g bulion (noi facusem deja suc de rosii in casa, din care am folosit la reteta), 3 pahare de apa rece, boabe piper/ piper macinat, si coriandru macinat (atentie, este picant, dar si foarte aromat), 1 lingura de sare, si ciupercile taiate cubulete (daca le-ati fiert voi, folositi in loc de apa, zeama de la ciuperci).Se lasa la foc mic, mestecand tot timpul pentru 1 ora.
- Borcanele goale se tin in cuptor fierbinti, iar dupa ce zacusca s-a fiert se pune in borcanele fierbinti si se leaga cu celofan sau se capseaza capacele.Se tin sub o patura pana se racesc.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
25/09/2015
Cred ca aici e vorba de dulceata de legume si fructe, dulce, sarata si piperata!
N
nimeni,
18/09/2015
Cum ai pus ardeii - cruzi, copti ,caliti in ulei.Gogosarii i-ai pierdut pe drum,cum si cand se pun la fiert. Este pentru prima oara cand se prepara zacusca cu mere si miere,chiar ai facut tu asa ?
I