Telina si morcovul se curata si se dau prin razatoarea mare.Se calesc in 250 ml de ulei la foc mic timp de 20 min.Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se inmoaie si isi schimba culoarea.
Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs 30 min, apoi se toaca si se calesc in 250 ml ulei.
Mele se rad cu tot cu coaja ,si impreuna cu ceapa taiata in solzi mici se calesc in 250ml ulei.
Ardeii se spala, se curata de seminte si apoi se dau prin masina de tocat, apoi se calesc in 250 ml ulei.
Se pun toate ingredientele intr-o oala mare, se amesteca, se adauga 3 linguri de miere, o cutie de 800 g bulion (noi facusem deja suc de rosii in casa, din care am folosit la reteta), 3 pahare de apa rece, boabe piper/ piper macinat, si coriandru macinat (atentie, este picant, dar si foarte aromat), 1 lingura de sare, si ciupercile taiate cubulete (daca le-ati fiert voi, folositi in loc de apa, zeama de la ciuperci).Se lasa la foc mic, mestecand tot timpul pentru 1 ora.
Borcanele goale se tin in cuptor fierbinti, iar dupa ce zacusca s-a fiert se pune in borcanele fierbinti si se leaga cu celofan sau se capseaza capacele.Se tin sub o patura pana se racesc.
Cum ai pus ardeii - cruzi, copti ,caliti in ulei.Gogosarii i-ai pierdut pe drum,cum si cand se pun la fiert. Este pentru prima oara cand se prepara zacusca cu mere si miere,chiar ai facut tu asa ?
Comentarii (13):
Cred ca aici e vorba de dulceata de legume si fructe, dulce, sarata si piperata!
Cum ai pus ardeii - cruzi, copti ,caliti in ulei.Gogosarii i-ai pierdut pe drum,cum si cand se pun la fiert. Este pentru prima oara cand se prepara zacusca cu mere si miere,chiar ai facut tu asa ?
Pare buna de incercat
Bună și hrănitoare, notă de distincție și bogăția gustului
ESTE O RETETA DEOSEBITA SI GUSTOASA.
Delicios de bun
CRED CA E FOARTE BUNA!!!!
Am sa o incerc
Am facut-o ieri,a iesit suuper buna.
O fac acum!!