Petitchef

Zacusca din opt legume

Antreuri
15 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Telina si morcovul se curata si se dau prin razatoarea mare.Se calesc in 250 ml de ulei la foc mic timp de 20 min.Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se inmoaie si isi schimba culoarea.
  • Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs 30 min, apoi se toaca si se calesc in 250 ml ulei.
  • Mele se rad cu tot cu coaja ,si impreuna cu ceapa taiata in solzi mici se calesc in 250ml ulei.
  • Ardeii se spala, se curata de seminte si apoi se dau prin masina de tocat, apoi se calesc in 250 ml ulei.
  • Se pun toate ingredientele intr-o oala mare, se amesteca, se adauga 3 linguri de miere, o cutie de 800 g bulion (noi facusem deja suc de rosii in casa, din care am folosit la reteta), 3 pahare de apa rece, boabe piper/ piper macinat, si coriandru macinat (atentie, este picant, dar si foarte aromat), 1 lingura de sare, si ciupercile taiate cubulete (daca le-ati fiert voi, folositi in loc de apa, zeama de la ciuperci).Se lasa la foc mic, mestecand tot timpul pentru 1 ora.
  • Borcanele goale se tin in cuptor fierbinti, iar dupa ce zacusca s-a fiert se pune in borcanele fierbinti si se leaga cu celofan sau se capseaza capacele.Se tin sub o patura pana se racesc.


Poze

Zacusca din opt legume
Zacusca din opt legume - poza 2
Zacusca din opt legume - poza 3
Zacusca din opt legume - poza 4
Zacusca din opt legume - poza 5
Zacusca din opt legume - poza 6
Zacusca din opt legume - poza 7

Întrebări:




Comentarii (13):

25/09/2015

Cred ca aici e vorba de dulceata de legume si fructe, dulce, sarata si piperata!

(0) (0) Abuz
nimeni, 18/09/2015

Cum ai pus ardeii - cruzi, copti ,caliti in ulei.Gogosarii i-ai pierdut pe drum,cum si cand se pun la fiert. Este pentru prima oara cand se prepara zacusca cu mere si miere,chiar ai facut tu asa ?

(0) (0) Abuz
18/09/2015

Pare buna de incercat

(0) (0) Abuz
18/09/2015

Bună și hrănitoare, notă de distincție și bogăția gustului

(0) (0) Abuz
01/02/2014

ESTE O RETETA DEOSEBITA SI GUSTOASA.

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Delicios de bun

(0) (0) Abuz
03/09/2013

CRED CA E FOARTE BUNA!!!!

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Am sa o incerc

(0) (0) Abuz
irina-briaanna, 31/08/2013

Am facut-o ieri,a iesit suuper buna.

(0) (0) Abuz
04/01/2013

O fac acum!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează