Ceapa se curăţă şi se taie în bucăţi mărişoare. Dovleacul se curăţă de coajă, dacă este Hokaido, se poate fierbe cu coajă cu tot. Se taie în bucăţi. Se răzuieşte ghimbirul.
Într-o cratiţă se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa. Se căleşte puţin, apoi se adaugă dovleacul şi ghimbirul. Se amestecă puţin şi se stinge cu supa de legume. Se adaugă sarea, ardeiul iute şi laptele de cocos. Se lasă să dea în clocot, apoi se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă vreo 20 minute până când dovleacul devine moale.
Feliile de Chorizo se taie în fâşii late cam de un cm. şi se prăjesc în puţin ulei. Fiind subţire, salamul se va prăji foarte repede. Se ia şi se pune pe un şerveţel de hârtie să se scurgă de grăsime.
Alternativ se pot folosi alte feluri de salam cu şuncă, sau şuncă Serano, care să contrasteze cu dulceaţa dovleacului. Se poate chiar şi fără mezeluri supa se poate servi fie cu crutoane de pâine, sau cu sâmburi şi câţiva stropi de ulei de dovleac.
Când e fiert dovleacul se ia cratiţa de pe foc şi se piurează cu un mixer vertical. Eu obişnuiesc să strecor supa printr-o strecurătoare. Supa nu trebuie să fie prea groasă, dar nici prea subţire. Se gustă supa şi se potriveşte de condimente.
Se pune supa în farfurii şi se serveşte cu feliuţele de Chorizo. Se decorează eventual cu seminţe de dovleac.
Incercati sa condimentati cu frunze de busuioc proaspete ,de preferinta , taiate marunt si introduse in supa cu putin timp inainte de sfarsitul fierberii.Dupa gust puteti orna cu frunze de busuioc ,in farfurie .
Comentarii:
Foarte buna cu crutoane picante
Fff gustoasa!!
Incercati sa condimentati cu frunze de busuioc proaspete ,de preferinta , taiate marunt si introduse in supa cu putin timp inainte de sfarsitul fierberii.Dupa gust puteti orna cu frunze de busuioc ,in farfurie .
F.buna,sanatoasa
Super fain supa