Petitchef

Salata de vinete

Toata lumea in jurul meu face in aceasta perioada salata de vinete si desi nu este asa o mancare deosebita nu am putut sa rezist poftei si mirosurilor din blocul meu asa ca am facut si eu. Desi imi place tare mult eu salata de vinete o mananc numai atunci cand e proaspat facuta si usor calduta,odata bagata la frigider nu imi mai place sa o mananc nu stiu de ce.

Pentru ca suntem numai 2 am luat 3 vinete si am considerat ca e de ajuns.

Antreuri
4 porții
30 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Am folosit:

Preparare

  • Vinetele le-am pus la copt pe aragaz la foc mediu si le-am lasat sa se patrunda bine, pana sunt moi si coaja e coapta bine. Dupa ce s-au copt le-am pus intr-o cratita acoperita cu un capac si le-am lasat acolo,in aburi pentru ca mai apoi sa le pot curata mai usor.
  • Intre timp am inceput sa fac maioneza dintr-un galbenus de ou, peste care am adaugat treptat uleiul si am amestecat bine.

    La maioneza unul dintre secrete este acela ca se amesteca intr-un singur sens, la inceput uleiul se pune cate putin si mai apoi cand volumul maionezei creste se poate pune mai mult ulei deodata.

    Daca puneti la inceput foarte mult ulei maioneza se poate taia. Chiar si asa ea se repara cu 2-3 stropi de apa rece, zeama de lamaie sau putin mustar.
  • Vinetele le-am curatat de coaja si le-am scurs putin,apoi le-am tocat. Am curatat ceapa si pentru a fi foarte fina am bagat-o la blender.

    Intr-un castron am amestecat vinetele cu ceapa si maioneza, am pus sare dupa gust si am servit cu paine foarte proaspata si rosii. O bunatate desi aparent e o mancare simpla.

    Pofta mare!


Întrebări:




Comentarii (33):

04/08/2013

Foarte buna salata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/08/2013

Buna ca intodeauna,gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/08/2013

Totdeauna vinetele fac deliciul multor mese!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
03/08/2013

Excelent

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
03/08/2013

Este o salata clasica ,care o fac atat cu rosii cat si cu ardei capia copti in otet indoit cu apa si putin ulei ,ba chiar si cu usturoi!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2016

Gustul si placerea ,doua momente minunate linga un castron cu vinete

(0) (0) Abuz
Rodica Rosenthal, 25/01/2014

E si mai buna cu 2-3 catei de usturoi tocati fin

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Nu prea bun

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Fara maioneza e mai bun

(0) (0) Abuz
06/08/2013

Buna aceasta salata!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează