Toata lumea in jurul meu face in aceasta perioada salata de vinete si desi nu este asa o mancare deosebita nu am putut sa rezist poftei si mirosurilor din blocul meu asa ca am facut si eu. Desi imi place tare mult eu salata de vinete o mananc numai atunci cand e proaspat facuta si usor calduta,odata bagata la frigider nu imi mai place sa o mananc nu stiu de ce.
Pentru ca suntem numai 2 am luat 3 vinete si am considerat ca e de ajuns.
Vinetele le-am pus la copt pe aragaz la foc mediu si le-am lasat sa se patrunda bine, pana sunt moi si coaja e coapta bine. Dupa ce s-au copt le-am pus intr-o cratita acoperita cu un capac si le-am lasat acolo,in aburi pentru ca mai apoi sa le pot curata mai usor.
Intre timp am inceput sa fac maioneza dintr-un galbenus de ou, peste care am adaugat treptat uleiul si am amestecat bine.
La maioneza unul dintre secrete este acela ca se amesteca intr-un singur sens, la inceput uleiul se pune cate putin si mai apoi cand volumul maionezei creste se poate pune mai mult ulei deodata.
Daca puneti la inceput foarte mult ulei maioneza se poate taia. Chiar si asa ea se repara cu 2-3 stropi de apa rece, zeama de lamaie sau putin mustar.
Vinetele le-am curatat de coaja si le-am scurs putin,apoi le-am tocat. Am curatat ceapa si pentru a fi foarte fina am bagat-o la blender.
Intr-un castron am amestecat vinetele cu ceapa si maioneza, am pus sare dupa gust si am servit cu paine foarte proaspata si rosii. O bunatate desi aparent e o mancare simpla.
Comentarii (33):
Foarte buna salata!
Buna ca intodeauna,gustoasa
Totdeauna vinetele fac deliciul multor mese!!!
Excelent
Este o salata clasica ,care o fac atat cu rosii cat si cu ardei capia copti in otet indoit cu apa si putin ulei ,ba chiar si cu usturoi!
Gustul si placerea ,doua momente minunate linga un castron cu vinete
E si mai buna cu 2-3 catei de usturoi tocati fin
Nu prea bun
Fara maioneza e mai bun
Buna aceasta salata!