1. Icrele se spala cu atentie , se curata de pielite si apoi se sareaza si se lasa la frigider cateva ore; tot acest timp avem grija sa pregatim si fiertura de gris care trebuie sa fie lasata la racit ( intr-un vas micut se pun la fiert cam 100 -150 ml apa, apoi cand apa clocoteste adaugam grisul in ploaie si amestecam energic ca nu cumva sa lase cocoloase! se mai lasa putin timp la fiert- pana ce compozitia se ingroasa bine, apoi totul se lasa la racit).
2. Cand grisul este bine racit se adauga intr-un bol incapator impreuna cu icrele ( din care mai pastram deoparte 1-2 lingurite) si incepeme sa mixam totul pana cand se omogenizeaza bine; adaugam trepat uleiul in fir subtire- ca la maioneza, alternand cu zeama de lamaie si apa minerala - in momentul in care observam ca avem o compozitie suficient de tare! 3. Cand compozitia este suficient de legata si a crescut bine vom adauga si restul de icre oprite si ceapa tocata marunt- marunt! Mixam totul un timp scurt de timp- ca sa nu ni se sparga bobitele de icre , apoi, daca mai e nevoie potrivim salata de gust cu sare si inca putina zeama de lamaie! tips: apa minerala face icrele mai pufoase si le albeste!
Este reteta clasica!E bine sa folosim gris fiert la salata pt.ca iese mai alba.La fel e bine ca aproape de sfarsit sa adaugam icre,pt ca ele sa ramana intregi si sa se vada frumos.E buna,asa ca incercati!
Deștepții/tele comentează această rețetă și habar nu au câtuși de puțin despre chimie culinare, încântarea papilelor gustative și sistemul digestiv uman... FOLOSITI ICRE DE CRAP/HERING SI GRIS!de asemenea nu condamn nici pe cei ce folosesc miez de pâine stoarsa... Delectați-vă cu icre ușoare cremoase gustoase și fără pic de greață... Dacă nu doriți asta, puneți numai icre și ulei din belșug și lăsați-vă de sfaturi, ca nu-s sănătoase...Mai aveți și o vârstă și degeaba, dar mdeh așa v-a învățat țața Floarea,probabil..
Raspund celui care a intrebat de gris!Icrele nu absorb asa de bine uleiul ca si grisul, astfel pentru a nu avea senzatia de "greata" de la uleiul care nu se resoarbe, este indicat sa folosim gris.Eu nu folosesc mixerul pentru incre, si ies tot asa de hustoase.
Comentarii (90):
Este reteta clasica!E bine sa folosim gris fiert la salata pt.ca iese mai alba.La fel e bine ca aproape de sfarsit sa adaugam icre,pt ca ele sa ramana intregi si sa se vada frumos.E buna,asa ca incercati!
Foarte buna,ai ieșit mai buna ca cea din comerț si foarte sanatos
Bun bun,saru' mana !
Foarte bun, am incercat si eu reteta si mi-a placut foarte mult !!!
Deștepții/tele comentează această rețetă și habar nu au câtuși de puțin despre chimie culinare, încântarea papilelor gustative și sistemul digestiv uman...
FOLOSITI ICRE DE CRAP/HERING SI GRIS!de asemenea nu condamn nici pe cei ce folosesc miez de pâine stoarsa... Delectați-vă cu icre ușoare cremoase gustoase și fără pic de greață... Dacă nu doriți asta, puneți numai icre și ulei din belșug și lăsați-vă de sfaturi, ca nu-s sănătoase...Mai aveți și o vârstă și degeaba, dar mdeh așa v-a învățat țața Floarea,probabil..
A iesit bestial.
Si eu pun apa minerala. Sint mai gustoase !
Raspund celui care a intrebat de gris!Icrele nu absorb asa de bine uleiul ca si grisul, astfel pentru a nu avea senzatia de "greata" de la uleiul care nu se resoarbe, este indicat sa folosim gris.Eu nu folosesc mixerul pentru incre, si ies tot asa de hustoase.
KK
B