Se mixeaza icrele,la inceput crude,apoi se toarna cate putin ulei,ca la maioneza, pana se leaga.Cand incep sa-si mareasca volumul,si sa capete consistenta se picura cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului,iar cand incep sa se intareasca bine,se picura apa minerala ,care are rolul de a le inmuia si de a le albi .
Se procedeaza astfel pana ce se inghit toate ingredientele,la sfarsit incorporand si ceapa taiata cat mai marunt.Se aseaza salata pe platou si se orneaza cu masline.
Cateva sfaturi daca se taie salata de icre(se taie la fel ca maioneza);se adauga putin suc de lamaie si se mixeaza la viteza maxima,pana se leaga. Sau se adauga putin sifon sau apa minerala,rece si la fel se mixeaza bine.
Sau se lasa cateva minute sa se separe surplusul de ulei,se scurge intr-un paharel si apoi se mixeaza cu viteza maxima pana se leaga. Sau se mai adauga (daca mai avem) o lingurita de icre crude care se incorporeaza in salata taiata,mixand cu viteza maxima.
Comentarii (11):
Bn
Abea astept sa o probez, pana acum am ratat reteta cu gris.
Delicios
Este o salata bine venita si usor de preparat!!1
Bun
Nam cuvinte
Le ador
Foarte bun
Super
Bine