Se pun ouale la fiert in apa cu sare si putin otet sa nu se sparga. Se fierb 5-10 minute.Apoi se goleste apa fierbinte, de pe ele si se tin 5 minute in apa rece ca sa se poata coji usor.
Dupa ce se curata, se taie ouale in doua punind separat galbenusurile de albusuri.
Se prepara maioneza din doua galbenusurio jumatate de lingurita mustarsi uleiul adaugat putin cite putin.
Galbenusurile fierte se zdrobesc cu furculita, se adauga o lingura maioneza, patrunjel verde tocat si se condimenteaza.
Se amesteca bine de tot pasta si se umple cu ea ouale pe care le asezam pe un platou ornat cu frunze de salata. Pasta ce ramane o amestecam incet ca la maioneza cu iaurtul si smantana ce au fost combinate inainte.
Se rade putina ceapa si se condimenteaza, adaugand si putin mustar si zeama de lamaie daca este nevoie.Sosul obtinul il rasturnam peste ouale umplute dupa care ornam platoul.
Comentarii:
Ouale se umplu, nu "se umple", ca e mai multe!