Se iau ciuperci cu palaria mare, se curata, se indeparteaza coditele, iar pe o tava tapetata cu unt se pun aceste ciuperci cu un pic de unt in ele:
Se spala si se curata o punga de ficatei de pasare:
Se toaca ficateii de pasare, coditele de la ciuperci, 7-8 catei de usturoi, ardei gras rosu/verde (optional), patrunjel, 2 oua, diverse condimentee (oregano, busuioc si cimbru am pus eu, iar daca vreti condimentat puneti un pic de ardei iute tocat), sare si piper si se caleste putin in wok (tigaie):
Se umplu ciupercile din tava si se presara putin coriandru praf deasupra. Separat se pregateste un pahar de vin alb cu un pahar de apa si se toarna in tava. Trebuie ca ciupercile sa fie pina la jumatate in aceasta compozitie de vin cu apa. In tava se pun 1-2 foi de dafin si se da la cuptor. Dupa cam 30 de minute se presara peste ele cascaval ras si se mai lasa la cuptor cam 10 minute. Se scot intr-un vas si se acopera cu sosul de vin din tava. Se pot minca asa cum sunt ca antreu sau ca o garnitura la orice facut pe baza de carne de pasare:
Reteta pare grozava si as dori sa o fac si eu, tinand cont si de comentariile aferente. Dar, spune sincer, ciupercile le-ai cules din copac? Vad ca ale tale au codite, nu picioruse!
Comentarii (31):
Cand vrei sa le faci de post inlocuiesti ficateii cu coditele ciupercilor
Reteta pare grozava si as dori sa o fac si eu, tinand cont si de comentariile aferente. Dar, spune sincer, ciupercile le-ai cules din copac? Vad ca ale tale au codite, nu picioruse!
Le-am incercat,sunt excelente
Foarte bun
Foarte bune!
Mmmmmmmmmmmmm
Sigur voi face reteta. imi plac toate ingredientele, asa ca........va fi un succes.
Nu pot sa comentez inca pentru ca nu am gatit reteta.Dar pot spune ca,citind-o, am deja fantana in gura.....
Excelent
De retinut