Un aperitiv foarte gustos, foarte simplu de realizat ?i foarte aspectuos ?i totodat? o important? surs? de proteine..
Ave?i nevoie de:
-10 ciuperci destul de mari
- un ardei capia ro?u
- un ardei verde
- 4 fire de ceap? proasp?t?
- 2-3 felii de kaiser
- ca? de vac? ( ca?caval )
- unt , sos de ro?ii (bulion), ketchup
- sare, piper
1. Ciupercile se spal? , se cur??? ?i li se rup codi?ele.
Nu arunca?i codi?ele , ele se taie în buc??ele mici; la fel se procedeaz? ?i cu ardeii, ceapa ?i kaiserul.
2. În oala de tuci a bunicii se pun toate ingredientele la c?lit în pu?in unt, pân? ceapa devine sticloas? . Se asezoneaz? cu sare ?i piper.
3. În acela?i timp se preg?tesc ciupercile. Pe o tav? de cuptor se întinde hârtie de copt.
Ciupercile se a?eaz? în tav? cu p?l?ria în sus .
4. În fiecare p?l?rie se pune pu?in unt ?i pu?in ketchup.
5. Când umplutura este gata se pune ?i ea în ciupercile preg?tite în tav?.
6. Peste ciupercile umplute cu amestecul de legume ?i kaiser , se pune câte o buc??ic? sau doua de ca? de vac?.
7. Iar înainte de a le b?ga în cuptor turna?i în fiecare p?l?rie pu?in bulion.
8. Se pune tava la cuptor la foc potrivit cca 30-40 min. , din care primele 30 min. tava ar trebui s? fie acoperit? cu folie de Al.
POFT? BUN? !!!!
Comentarii (16):
...cu mici modificări. :) Am renunţat la bulion şi ketchup
Foarte buna! Felicitari si multumesc pentru reteta!
Reteta foarte buna. Este scrisa cu diacritice, de aceea apar semnele de intrebare. Multumesc si felicitari
Si tu culegi ciupercile din copaci? Vad ca ale tale au codite in loc de picioruse! La punctul 1 scrii ca ciupercile se cur! Ai uitat sa sa scrii ca se baga in ...
Super!
Este buna reteta
Exceptionale
Super
Unu stii nici sa te exprimi lasa de dorit
Excelent