Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi

Felul principal
Ușor
1 h 30 m
564 Kcal

Suna bine, nu? Gustul este wow si umeaza sa va dau si reteta pentru ciuperci la cuptor pe pat de cartofi. Noi suntem fani ciuperci asa ca ultima data cand am mers la cumparaturi nu am rezistat tentatiei si am cumparat o caserola de ciupercute champignon. Cartofii folositi sunt noi deci mai tari decat cei “vechi”.

Ingrediente

4

Pentru reteta de ciuperci la cuptor pe pat de cartofi ai nevoie de:

Cost estimat: 6.66 (1.66€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Pentru inceput spalati bine cartofii, daca sunt noi, ca in cazul meu, ar fi mai ok sa.i fierbeti intai si apoi sa.i bagati la cuptor. Eu nu i.am fiert, doar i.am spalat si i.am taiat in 4. Din cauza ca ciupercile se coc mai repede decat cartofii, nu puteti lasa foarte mult la cuptor, iar cartofii de la suprafata or sa fie putintel mai tari decat restul.

    Ungeti tava cu unt, asezati cartofii, taiati coditele de la ciuperci in doua (logic, spalati ciuprcile prima data) si le asezati peste cartofi, taiati bucatele de unt si le distribuiti egal in tava, turnati laptele, presarati condimentul pentru cartofi, apoi presarati cascavalul sau amestecul de branzeturi.
  • Asezati palariile de ciuperci pesste ce aveti deja in tava, taiati sunca sau kaiserul cubulete mici si puneti in fiecare ciuperca 3-4 cubulete, apoi presarati cascaval sau amestec de branzeturi peste ciuperci. Ultimul pas consta in amestecarea celor doua oua si cu o furculita puneti putin ou pe fiecare ciupercuta si ce va ramane turnati printre ele, pe cartofi.

    Incingeti cuptorul vreo 10 minute inainte de a baga tava la cuptor, iar de lasat le lasati pana se rumenesc ciupercile si incercati cartofii cu o furculita. Daca nu pot fi patrunsi usor mai lasati sa se coaca, ciupercile chiar si rumenite bine vor avea un gust foarte bun. Teoretic ar dura cam o ora. Daca sunt cartofii fierti in prealabil o sa dureze mai putin.
  • Este o mancare destul de usoara, cartofii vor imprumuta mult din gustul untului, laptele o sa le dea un gust dulceag, numai bun, iar ciupercile sunt divine…

    V.am pupat, spor la bucatareala :)

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 564Kcal
  • Carbo: 91.3g
  • Grăsimi: 10.9g
  • Grăsimi sat.: 4.7g
  • Proteine: 20.8g
  • Fibre: 8.9g
  • Zahăr: 8.4g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (631g)
AgathaPurpleAgathaPurple

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

F bună si simplu de facut

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Suna tentant. Mi-ar place s-o incerc. Poate azi.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super...!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am inlocuit ciupercile champignon cu pleurotus si laptele cu iaurt.... astept sa vad ce a iesit, miroase divin...

am gătit această rețetă
abuz
Ileana-ile

Ileana-ile

Arata super, am la cuptor aceasta reteta si abia astept sa fie gata ...revin cu detalii.

abuz

anonymous

Ești în negura totală Mai multe comparatii, pronosticuri, indicatii.

abuz

anonymous

Am incercat-o si eu este ffff buna .
Super!!!! Multumim pentru reteta.

abuz

anonymous

Suna bine, am sa o fac, dar am o nelamurire ; temperatura cuptorului la cat trebuie reglat?

abuz

givarom

Mmmmmmm.........!!!!!!!!!! buneeeeeeeeee!!!!!!!!11

abuz

anonymous

Imi lasa gura apa ! excelenta !

abuz
  • pagina 1 / 4