Briose aperitiv

Antreuri
4 porții
Dificil
55 min

Ingrediente

4

2. pentru umplutura:

Preparare

Preparare25 min
Gătire30 min
  • In 200 ml de apa rece se dizolva bine drojdia si sarea; se adauga 3-4 linguri faina si se lasa la dopsit ptr cca 10 min. Se pune apoi restul de faina si apa si se framanta bine, adaugand treptat uleiul de masline.

    Aluatul astfel obtinut se unge cu putin ulei de masline, se acop[era cu o folie si se lasa sa creasca la loc caldut aproximativ 40 min.


    Dupa ce a crescut aluatul, se vor unge cu ulei formele de briose si se vor tapeta cu faina.

    Se umplu pana la jumatate fiecare forma cu aluat de paine, apoi se aseaza pe fiecare cate o lingurita de branza de burduf frecata cu boia , sare si piper. Mai presaram deasupra sunca taiata cubulete, ardei gras sau chiar si bucatele de rosii. Se dau la cuptor pentru o jumatate de ora si cat sunt calde se servesc cu parmezan sau cascaval ras deasupra.
AAlinutza1983

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

08/04/2015

Super

(0) (0) abuz
09/12/2014

Imi place sa cred intrucat sunt abonata la acest site ca punctam retetele in primul rand si mai apoi produsul final .O reteta clara ,cu explicatii clare si cantitati CLARE....ok perfect ,va multumesc ,au iesit o bunatate si cu putina inspiratie si fff colorate .

(1) (0) abuz
17/05/2014

Super asta spune tot

(1) (0) abuz
edithke, 21/03/2014

Excelent

(0) (0) abuz