Se bat cele 3 albusuri cu un varf de sare. Se rade cascavalul pe razatoare. Se amesteca, usor, cele doua ingrediente, obtinand un "aluat" pufos, din care se modeleaza bilute cat o nuca sau mai mari, cum am facut eu, ca ma grabeam de numa' :)))
Se prajesc buletele obtinute, in ulei abundent, pana cand capata o culoare aurie, rumena... Aici, Laura atrage atentia asupra cratitei in care le veti prepara, adica daca aveti una neteflonata, in care buletele s-ar putea usor prinde de fundul ei... o observatie excelenta, avand in vedere ca nu toata lumea dispune de tehnologie de ultima ora in bucatarie ;) ...moment in care le ajutati un pic sa se ridice, cu ajutorul unei spatule... usor dar ferm! :P
Cand sint gata, se scot pe o hartie absorbanta, pe care o puteti schimba de inca cateva ori, pana le serviti, ca sa absoarba tot excesul de ulei... si-apoi serviti!!! ... cu mare pofta, va asigur!
Am sperat sa prind o raza de soare si sa le fac o poza mai frumoasa dar in final, tot ce conteaza este faptul ca sint absolut delicioase si se fac atat de rapid si cu ingrediente atat de accesibile...si putine (nu necesita decat 2 ingrediente! :)) ...incat ar fi pacat sa nu le incercati chiar acum!!!
Reteta o am de la Laura Adamache, despre care nu pot vorbi decat la superlativ! :) Te pup, draga Laura pentru tot ce impartasesti cu noi!
Sint suuuper-gustoase si calde si reci, deci perfecte si pentru o gustare de zi cu zi dar si pentru momente mai festive! Spor la treaba! :)
Comentarii:
Simplu si gustos!
Se fac într-adevăr repede dar după ce le scoți se turtesc și arată rau
F.bune