Rețeta de vinegretă de casă este în mod clar un must-have pentru a însoți toate salatele noastre preferate. Ușor de preparat cu ingrediente pe care le avem cu toții (ulei de măsline, muștar, oțet), această vinegretă va pune în valoare cele mai bune salate picnic! Puteți, ca și noi, să o puneți într-un borcan mic pentru a o lua cu dvs. pentru prânz :-)
Cum să vă faceți vinegreta mai ușoară? Pentru a face un dressing mai ușor, utilizați mai puțin ulei și mai mult lichid, cum ar fi suc de lămâie sau apă.
Cum să vă faceți vinegreta mai groasă? Pentru a îngroșa o vinegretă, adăugați muștar, smântână groasă sau gălbenuș de ou (timpul de păstrare va fi așadar mai scurt, în jur de 3 zile la frigider).
Cum se face vinegretă fără oțet de vin? Pentru a face o vinegretă fără oțet de vin, folosiți oțet balsamic, oțet de mere sau suc de lămâie.
Putem înlocui uleiul de măsline în vinegretă? Da, puteți înlocui uleiul de măsline cu alte uleiuri precum uleiul de floarea soarelui sau ulei de sâmburi de struguri.
Putem înlocui muștarul în vinegretă? Muștarul poate fi înlocuit cu iaurt natural sau maioneză de exemplu!
Cât timp poți păstra o vinegretă? Poate fi păstrat la frigider pentru aproximativ o săptămână.
Cum să îndulcim o vinegretă prea acidă? Pentru a îndulci un dressing prea acid, adăugați o cantitate mică de zahăr, miere sau sirop de arțar.