Petitchef

Tort mousse cu jeleu de capsune

Tortul este foarte racoros iar blatul este delicios. Aveti grija sa il insiropati mai bine pentru ca este destul de dur altfel. Reteta am combinat-o dintr-o revista Good Food si de pe blogul lui Edith.

Altele
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Mousse de frisca :

Jeleu de capsune :

Crema kiwi :

Sirop de portocale :

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 160 grade C. Se unge cu putin unt o forma rotunda si se tapeteaza cu pergament.
  • Se bat ouale si zaharul cu un mixer 5 minute. Se incorporeaza untul, fisticul si coaja de portocale cu o lingura de metal, apoi se adauga faina si praful de copt.
    Se amesteca bine si se pune la cuptor pana devine ferm, 25-30 minute.
    Se lasa 5 minute sa se raceasca in forma apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
  • Mousse de frisca :
    Se bate frisca si se pune la frigider. Intr-o craticioara se pun zaharul, ouale batute spuma si laptele. Se amesteca si se pune pe foc. Se tin 2 minute cat sa se topeasca zaharul.
    Se inmoaie gelatina in lapte si se pregateste comform instructiunilor de pe pachet. Eu o pun in cuptorul cu microunde si o las 15 secunde pana este fierbinte si face spuma.
    Se lasa la racit ambele compozitii.
  • Se scoate frisca si peste ea se toarna cele doua compozitii si esenta de vanilie. Se adauga capsuni taiate si se amesteca.
    Se da 15 minute la congelator astfel: se pune o folie de plastic in forma de tort, se toarna compozitia si se da la congelator.
  • Jeleu de capsune :
    Se mixeaza capsunele cu zaharul. Se dizolva gelatina si se pregateste conform instructiunilor de mai sus, apoi se amesteca cu capsunele. Se da 15 minute la congelator.
  • Crema kiwi :
    Se face piure de kiwi cu robotul si se amesteca cu frisca si gelatina preparata. Se da la congelator 15 minute.
    Sirop de portocale :
    Se pune zaharul intr-o tigaie mica cu 6 linguri de apa si cojile de portocale. Se incalzeste usor pana se topeste zaharul, apoi se fierbe 2-5 minute.
    Se raceste si se adauga lichiorul de portocale. Daca este prea dulce, puteti pune cateva linguri de zeama de lamaie.
  • Asamblare :
    Dupa ce blatul este racit complet, se insiropeaza cu siropul pregatit mai sus. Se adauga crema de kiwi. Se scoate cu grija mousse-ul de la congelator, care trebuie sa fie ferm si se pune ca un capac peste crema de kiwi. Se adauga jeleul de capsune. Se orneaza dupa bunul plac.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători 10 retete cu...capsune 10 retete cu...capsune Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează