Speli graul si il pui la fiert in apa suficienta, pentru jumatate de ora. Intre timp, toci marunt patrunjelul (dar pastreaza cateva frunze pentru decor), rosiile le tai cubulete si le scoti miezul cu samburi. Usturoiul se taie si el foarte marunt, il poti da prin mixerul de legume. Cand s-a fiert graul, se lasa putin la scurs si uscat pe un servetel, apoi se piseaza si rezulta un fel de terci. Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator si se amesteca impreuna cu uleiul, otetul si piperul. Pentru decor, se poate pune pe frunze de salata verde si se orneaza cu doua-trei rosii cherry si cateva frunze de patrunjel intregi. Se serveste imediat, proaspata!
Da....foarte buna...este o reteta libaneza Se poate face si cu patrunjel si toate legumele care se folosesc de obicei la salata iar in loc de grau fiert se poate folosi cus-cus de la Sano-Vita care se lasa putin in salata sa se inmoaie....este mai simplu. Iar in loc de otet este foarte gustoasa si cu zeama de lamaie.
Comentarii (12):
Satioasa si sanatoasa.Detoxifianta.
Cat timp se fierbe graul? ca pentru coliva?rog raspundeti-mi!
F.buna
Da....foarte buna...este o reteta libaneza
Se poate face si cu patrunjel si toate legumele care se folosesc de obicei la salata iar in loc de grau fiert se poate folosi cus-cus de la Sano-Vita care se lasa putin in salata sa se inmoaie....este mai simplu. Iar in loc de otet este foarte gustoasa si cu zeama de lamaie.
Comentariul tău:Interesant, am sa incerc si eu -
Comentariul tău:FFFFFFFF sanatoasa. Patrunjelul contine multa vitamina C ! felicitari pentru reteta!
Super
riul tău:
Cosuper buna si sanatoasa
Cred ca e foarte buna. oare pot sa inlocuiec griul cu naut?
Astept sa vina vara sa am rosii si patrunjel in gradina si sa ma rasfat cu aceasta salata delicioasa.