Se amesteca faina cu nuci și praf de copt si se adauga albusurile batute . Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor. Utilizați o oală mare cu un diametru de 36/26.
Pentru crema: 8 linguri de zahar se spun intr-o cratita cu fundul dublu si se caramelizeaza. Cand zaharul este topit in intregime se adauga 200 g unt. Galbenusurile se bat cu 5 linguri de zahar, si se toarna in caramel.
Se amesteca pana se dizolva caramelul intarit putin in contact cu galbenusurile reci si va rezulta o compozitie cremoasa.
Se adauga nuca prajita si zdrobita sau taiata marunt, si se continua fierberea cremei, la foc mic, 10 - 12 minutes. Peste blatul rece se intinde crema caramel.
Apoi ciocolata alba topita pe bain-marie cu 2 linguri ulei.
Deasupra se prepara o glazura de ciocolata cu lapte, topita pe bain-marie, amestecata cu ulei si unt si lasata la racit la temperatura camerei.
Prajitura împărțit , tăiate în dreptunghiuri mici , imitând în acest fel SNIKERS ciocolata si se toarna peste ele glazura de ciocolata .
Nana,as vrea sa intreb daca se pun alune sau arahide ,ma gindesc ca iese la fel de buna nu? Mie nu prea imi place nuca prajita.as vrea sa o fac,soramea a facuto si zice ca- i place f.mult.violeta
Comentarii (13):
Super reteta . am o intebare : cum se fae sa nu se crape glazura ?
Muy bueno...
Foarte buna
Salivez...
Muy bueno..
Excelent e foarte gustoasa multumesc
Cea mai delicioasa Prajitura. Bravo!!
Excelenta prajitura si prezentarea
Nana,as vrea sa intreb daca se pun alune sau arahide ,ma gindesc ca iese la fel de buna nu? Mie nu prea imi place nuca prajita.as vrea sa o fac,soramea a facuto si zice ca- i place f.mult.violeta
Felicitari