Apa minerala sau sifon cat cupride Toate se lucreaza bine impreuna pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la rece 1/2 ora .
Se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora. Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece. Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce a intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida.
Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc , si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat. Se umplu patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului.
Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca , sa se deschida apoi dam focul la minim. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor.
Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat dupa ce a racit un pic. Alaturat va pun un link spre un filmulet unde am incercat sa surprind esentialul , secretul reusitei acestei prajituri .
Comentarii (32):
Foarte buna
Foarte bune si delicioase,as manca fara incetare daca nu ar fi problema kilogramelor......
Ffff bunaaaaaaaaaaaaaaaaa
Super bune!!!
Este cea mai delicioasa prajitura
Super bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Este cea mai gustoasa prajitura pe care am mancat-o
F buna !
Foarte buna
E super