Se cerne faina si se amesteca cu untura,frecand intre degete sa se omogenizeze impreuna,apoi se adauga galbenusurile,praful de copt stins cu o lg-ta de Hellas,laptele in care am topit zaharul si se framanta foarte bine pana iese un aluat bun de lucrat,din care se fac trei foi.
La crema,se sfarma una dintre foi,se pune deasupra esenta,laptele,dulceata si se amesteca impreuna Separat margarina se freaca cu zaharul si cu cacao,apoi se amesteca cu compozitia de la foaia sfarmata.
Se aseaza prima foaie deasupra se pune crema,apoi cealalta foaie si se taseaza putin sa se aseze bine.
La glazura se pun pe o craticioara cu apa care fierbe,albusurile,intr-un castron,impreuna cu zaharul si sarea si se mixeaza pana se intareste spuma si nu mai curge,aceasta se pune peste prajitura si se niveleaza apoi cu o lingurita se fac cerculete ,ca niste valuri,arata foarte frumos.
Cu mare drag imi amintesc si eu de prajitura asta din copilarie.mi-e cu atit mai draga ptr ca poarta numele bunicii mele care nu mai e de trei ani.o preper cu mare drag si cu gindul la bunica mea draga
Comentarii:
Oooooooooooooooooooooooooooo ce de mult nu a-m mai facut aceasta prajitura cred, ca de 25 de ani!
Este una din prajiturile mele preferate ! Foarte buna, cine o face nu va regreta !
Merita incercata!
Poate ar fi bine sa inlocuim margarina cu unt.
Imi place
Buna
"sa se omogenizeze impreuna" Cum s-ar omogeniza separat nu ne spui?
Imi place
Excelenta
Cu mare drag imi amintesc si eu de prajitura asta din copilarie.mi-e cu atit mai draga ptr ca poarta numele bunicii mele care nu mai e de trei ani.o preper cu mare drag si cu gindul la bunica mea draga