Mini-tarte cu banane si ciocolata
Ingrediente
4
aluat tarta:
crema de ciocolata:
Glazur de ciocolat:
Rețete inrudite
-
Mini waffe cu ciocolata
-
Baton de ciocolată în stil franui cu zmeură, ciocolată albă și ciocolată neagră!
-
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata alba + speculoos
-
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- A mixat spuma untul cu zaharul. A adaugat ouale batute usor,faina cu praful de copt iar la sfarsit alunele macinate pudra.
- A framantat bine. A obtinut un aluat pe care l-a invelit in folie si l-a dat la rece pentru 2 ore. A scos apoi a uns cu unt formele, a format bilute pe care le-a repartizat in forme. A aplatizat tapetand peretii formelor si am bagat la cuptor pentru 10 minute la 175-180 grade timp in care a pregatit.
- Crema:
A mixat 1 minut smantana cu zaharul. Ciocolata a topit-o pe baie de abur. Cans s-a racit am incorporat in frisca impreuna cu oul, angely si amidonul. - Dupa 10 minute de stat la cuptor am scos mini tartele, am asezat cate o felie de banana in fiecare, am pus cate o lingurita de crema si am dat iar la cuptor pentru 15-20 minute.
- A scos, a lasat sa se racoreasca si am rasturnat din forme . Formele mele sunt de 1000 de ani si au fost unele ce s-au prins usor dar m-a ajutat initial de o scobitoare sa desprind lateralele apoi a rasturnat printr-o miscare ferma punand o farfurioara deasupra. La formele noi s-a desprins fara probleme.
- Le-a lasat sa se raceasca bine dupa care a pus ciocolata pe baie de abur, a amestecat cu margarina, a omogenizat si a pus cu o lingurita in fiecare prajiturica.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
05/02/2018
Nu se întelege reteta: Punct1 - ce înseamna "400g fin"? Punct2: La "glazur de ciocolat" e trecut ingredientul "Aluat" si nu e scrisa in româneste, greselile gramaticale sunt mari - ca de ex. ca nu e diferenta dintre persoana 1 si persoana a 3-a in aceeasi propozitie