Pentru umplutura : Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.
Pentru sos : Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Pune si laptele praf. Incercat sa folosesc lingura la prepararea acestui sos, dar cand pus laptele praf s-au format cocoloase. Asa ca bagat blenderul in functiune si obtinut un sos absolut delicios. Ungem cu unt un vas termorezistent. Pune cate un rand de foi de lasagna, pe care le ungem cu sos din abundenta.
Adaugam un strat de umplutura si presaram cu cateva bilute de ciocolata.
Repetam operatiunea pana terminam foile. Peste ultima foaie turnam sos din belsug si presaram din nou cu bilute de ciocolata. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Sincer, nu stiam de asa minunatie pana citit pe blogul Inei. Nu e aceeasi reteta, dar preluat ideea de "dulce".
Promit ca atunci cand imi voi lua masina de paste ca a lui Cristi le voi incerca si cu foi facute in casa.
Cu siguranta sunt mai bune, dar e prea multa munca pentru mine.