Inut cont de sfatul Inei si am tocat broccoli marunt, pana sa apuce sa se dezghete definitv. Apoi am taiat ardeii patratele si dovleceii feliute subtiri.
Intr-un vas topim 50 g unt si lasam 2 catei de usturoi sa-si lase aroma, apoi ii scoatem si adaugam ardeii, dovleceii.Adaugam sare, piper, oregano...amestecam,amestecam. Adaugam si broccoli...punem un capac si lasam putin sa se abureasca toate legumele
Pregatim sosul Bechamel: topim 50 g unt si adaugam 3 linguri faina amestecand continuu, sa nu faca cocoloase, stingem cu 100 ml lapte si amestecam.apoi adaugam smantana( 150 g) si spre sfarsit parmezan, cam 2-3 linguri pline si iar amestecam.vom observa ca incepe sa se ingroase si dam la o parte de pe foc ca e gata
Ungem o tava cu unt si asezam un rand foi lasagna, mie mi-au intrat 6 pe un rand ( 18 in total), apoi punem legumele, felii de cascaval, parmezan si sos Bechamel.
Apoi iar un rand de foi lasagna, legume, cascaval, parmezan, sos Bechamel.Ultimul rand sa fie de foi, peste care adaugam sos Bechamel, parmezan, cascaval...acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptorul preincalzit.
Lasam exact o ora, ca apoi se lipeste primul rand de foi, dar e suficient
Sunt sigură că este excelentă! Eu am făcut pentru prima dată lasagna, dar cu penne rigate și carne tocată de vită. N-am încercat încă una vegetariană, dar n-are ce să fie rău...Mai ales că dovleceii sunt subcalorici și fiindcă sunt puțini fazi la gust se poate pune ardei iute și mărar pentru potențarea gustului.
Comentarii:
Sunt sigură că este excelentă! Eu am făcut pentru prima dată lasagna, dar cu penne rigate și carne tocată de vită. N-am încercat încă una vegetariană, dar n-are ce să fie rău...Mai ales că dovleceii sunt subcalorici și fiindcă sunt puțini fazi la gust se poate pune ardei iute și mărar pentru potențarea gustului.
As opta pentru schimbarea broccoliului(caruia nu-i place) cu vanata
Best
Perfect