Lasagna a facut-o dupa reteta standard .Practic carnea a inlocuit-o cu feliile de vinete, iar sosul bechamel facut cu unt l-am facut cu margarina de gatit.
A taiat ceapa joulien, a tocat niste ardei gras si usturoi, le-am calit si apoi a adaugat niste sos de rosii preparat de mine din pasta de rosii, ulei de masline, apa si condimente. Pe final putem sa punem si 2-3 linguri de sos pesto .
A taiat vinetele felii si le-am prajit putin intr-o tigaie mare, cu un strop de ulei de masline. In paralel am preparat sosul bechamel. Accidental nu am poze pana la final, dar a pus una din celalt post cu lasagna normala.
Cand avem gata toate ingredientele incepem sa o aranjam in tava. Se incepe cu putin sos alb pe fundul tavii, unde incepem sa aranjam primul strat de foi apoi se pune sos rosu, vinetele, foi, sos alb, sos rosu, vinete si tot asa. Acum na se poate si inversa solutia, nu e batuta in cuie! Nu cred ca e asa importanta ordinea ca la lasagna de carne, unde ideea e ca foile sa se acopere cu sos alb ca sa poata sa fiarba fain.