Sosul rosu: Intr-o tigaie adanca sau oala se pun o lingura ulei, o lingura unt, o ceapa tocata marunt, morcovii tocati marunt, cateii de usturoi si le calim. Se adauga, apoi, carnea de pui tocata, sare, piper, pasta de tomate si le lasam la calit pana scade sucul ramas de la carne. Apoi mai adaugam vinul rosu, sucul de rosii si lasam la fiert, acoperit si amestecand din cand in cand, 30 de minute.
Sosul alb: In timp ce sosul rosu este pe foc, intr-un caston amestecam ricotta (branza), busuiocul, 100g cascaval ras, patrunjelul, oul, sarea, piperul si punem castronul deoparte.
Montare: Intr-o tava ce se poate introduce fara probleme in cuptor, se pune jumatate din cantitatea de sos rosu, foi lasagna, toata cantitatea de sos alb, din nou foi lasagna, cealalta jumatate de sos rosu, restul de 300g cascaval ras. Daca doriti, puteti combina cascaval ras cu parmezan, pentru un plus de gust. Se introduce tava, acoperita cu capac sau folie aluminiu, in cuptor pentru 25 de minute. Apoi se mai lasa tava descoperita, 5-10 minute, pentru a se rumeni cascavalul.