Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane.
Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se toarna peste fasole, in borcane, sa acopere foarte bine partea solida. In fiecare borcan se pune cate o aspirina pisata.
Capacele se tin 1 minut in apa clocotita, apoi se infileteaza pe borcane.
Se aseaza borcanele intr-o cratita/ oala mai mare, pe fundul careia s-a asezat un prosop, se adauga apa in jurul lor si se sterilizeaza 10-15 minute.
Se scot cu grija borcanele, se lasa sa se raceasca si se aseaza in camara/ beci, unde se vor pastra chiar si 2-3 ani, fara sa se altereze.
Comentarii (22):
Multumesc ptr reteta,este exact ce doream...
Ma bucur ca nu folosesti chimicale brava
Practic si interesant , am sa incerc sa fac si eu cate ceva.
O sa fac si eu anul acesta... :)
Usor de conservat si este o mancare excelenta
O reteta perfecta!
Este cea mai simpla si mai efiecienta reteta doar ca eu nu pun aspirina si sta foarte bine
.....
:)
Sincer cred k cea cu rosii e mai buna