Supă cremă de dovleac

votează acum
Antreuri
6 porții
Foarte ușor
40 min

Cu iarna în toi și temperaturile în scădere, un velouté cald care să vă înveselească este o necesitate! Petitchef vă aduce un velouté gustos de dovleac cu praz și cartofi.


Ingrediente

6
Cost estimat: 2.81 (0.47€/porție)

Materiale

  • Blender

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min

  • Supă cremă de dovleac - Preparare etapa 1Se toacă prazul și cartofii.În prealabil, prazul se curata și se spală bine
  • Supă cremă de dovleac - Preparare etapa 2Se taie dovleacul în două și se îndepărtează semințele.
    Se taie în fâșii, apoi în bucăți.
  • Supă cremă de dovleac - Preparare etapa 3Se aprinde plita la foc mediu.
    Într-o cratiță mică, se călesc uleiul de floarea soarelui și bucățile de praz.
    Se adaugă bucățile de cartofi și dovleac, sare și piper și se amestecă timp de 3 minute.
  • Supă cremă de dovleac - Preparare etapa 4Se adaugă apă până când amestecul este acoperit.
    Se acoperă și se fierbe timp de 30 de minute.
    Pentru a verifica dacă legumele sunt fierte, înțepați-le cu un cuțit. Acestea ar trebui să fie fragede.
  • Supă cremă de dovleac - Preparare etapa 5Se toarnă amestecul într-un blender. Amestecați până se omogenizează.
    Adăugați smântâna ușoară. Amestecați din nou.
    Și asta e tot!


Echipamente de gătit

blender

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+