Supă cremă de dovleac
votează acum
Cu iarna în toi și temperaturile în scădere, un velouté cald care să vă înveselească este o necesitate! Petitchef vă aduce un velouté gustos de dovleac cu praz și cartofi.
Ingrediente
6
Cost estimat: 2.81Euros€ (0.47€/porție)
Materiale
- Blender
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
- Se toacă prazul și cartofii.În prealabil, prazul se curata și se spală bine
- Se taie dovleacul în două și se îndepărtează semințele.
Se taie în fâșii, apoi în bucăți. - Se aprinde plita la foc mediu.
Într-o cratiță mică, se călesc uleiul de floarea soarelui și bucățile de praz.
Se adaugă bucățile de cartofi și dovleac, sare și piper și se amestecă timp de 3 minute. - Se adaugă apă până când amestecul este acoperit.
Se acoperă și se fierbe timp de 30 de minute.
Pentru a verifica dacă legumele sunt fierte, înțepați-le cu un cuțit. Acestea ar trebui să fie fragede. - Se toarnă amestecul într-un blender. Amestecați până se omogenizează.
Adăugați smântâna ușoară. Amestecați din nou.
Și asta e tot!
Echipamente de gătit
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!