Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.
Bucatile mele de bambus au fost din conserva si au aratat cam asa, ele se gasesc ori intregi, ori bucati mai mici, ori fasii. Pentru acest tip de mancare ne-ar trebui bambus taiat bucati.
Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au un miros taaare ciudat! nu va speriati, asa trebuie sa miroasa au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, dar mirosul nu vi-l pot explica. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent.
Buun, deci taiem bambusul in cubulete in wok incingem ulei scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo.
Punem la calit usturoiul tocat lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre.
Vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu.
Amidonul dizolvat il vom adauga peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos punem pe un platou sau pe o farfurie si servim sunt tare gustoase ciupercile astfel preparate de asemenea sunt si foarte aratoase se servesc in general la inceputul mesei alaturi de un bol de orez, inlocuind cu succes carnea.
Comentarii:
Excelenta reteta pacat de incalificabila scaparea gramaticala 'mai intai si mai intai'.