Petitchef

Ciuperci cu bambus

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.
  • Bucatile mele de bambus au fost din conserva si au aratat cam asa, ele se gasesc ori intregi, ori bucati mai mici, ori fasii. Pentru acest tip de mancare ne-ar trebui bambus taiat bucati.
  • Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au un miros taaare ciudat! nu va speriati, asa trebuie sa miroasa au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, dar mirosul nu vi-l pot explica. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent.
  • Buun, deci taiem bambusul in cubulete in wok incingem ulei scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo.
  • Punem la calit usturoiul tocat lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre.
  • Vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu.
  • Amidonul dizolvat il vom adauga peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos punem pe un platou sau pe o farfurie si servim sunt tare gustoase ciupercile astfel preparate de asemenea sunt si foarte aratoase se servesc in general la inceputul mesei alaturi de un bol de orez, inlocuind cu succes carnea.


Poze

Ciuperci cu bambus
Ciuperci cu bambus - poza 2
Ciuperci cu bambus - poza 3
Ciuperci cu bambus - poza 4
Ciuperci cu bambus - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

costi1960, 17/07/2024

Excelenta reteta pacat de incalificabila scaparea gramaticala 'mai intai si mai intai'.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează