Chec rasturnat cu banane

Altele
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Ingredientele pentru o forma de chec:

Preparare

Preparare10 min
Gătire45 min
  • Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din ultimul numar al revistei Good Food. Asa ca, m-am gandit sa il replic in felul meu, fara stafidele recomandate-n reteta lor (prietenii stiu de ce) si alte mici modificari. Te las sa te convingi ca merita sa-l incerci, facandu-ti pofta in dublu exemplar, cu fotografii original si copie :).

    Tapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform.

    Intr-un blender, amesteci untul cu zaharul, adaugi apoi oul, esenta de vanilie si restul de banane.
    Intr-un alt vas, combini faina cu praful de copt si nucile. Amesteci ambele compozitii cu mixerul, pana iese un aluat dens, omogen, mai degraba vascos.

    Torni aluatul in tava si-l intinzi uniform, cu grija sa nu deranjezi stratul de banane. Pui in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de min. Dupa primele 20 de min, ii scazi temperatura pana la 150 de grade. Asa am procedat eu, insa in revista este recomandat acelasi timp de coacere insa la 140 de grade. In orice caz, faci mai intai testul scobitorii.

    Lasi cateva minute sa se raceasca in tava si apoi rastorni pe un platou si indepartezi hartia de copt. Poti servi cu smantana dulce, cu frisca, cu nuci intregi, cu stafide. Pofta buna!

Punctează această reţetă

Dulceata_de_trandafiriDulceata_de_trandafiri

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
luizahurem

luizahurem

CE RETETE AVETI...!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Pare interesanta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Pare bun,de incercat

abuz

anonymous

Cum ramane cu mierea de albine care prelucrata la asemenea temperatura devine toxica?

abuz

anonymous

Cred ca merita incercat.

abuz

anonymous

Regret dar nu arata apetisant de loc.

abuz

cris_nedelcovici

Incercam.....

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Este praf reteta nu incercati

abuz

anonymous

Este varza aceasta reteta... nu o incercati

abuz
  • pagina 1 / 2