Cuptorul se incinge la E- 175°C ,G- treapta a-2a. Untul se freaca spuma pina ce zaharul sa topit si se adaoga pe rind ouale,zaharul vaniliat,sarea,laptele si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Merele sau bananele se curata de coaja si se ung cu suscul de lamiie pt. a impiedica oxidarea. O parte din aluat se toarna in forma de chec,se aseaza bucatile de banane .Acestea se acopera cu restul de aluat.
Totul se introduce in cuptor pt. ca 45 min. Se scoate,se lasa 5 min. sa se raceasca in forma ,dupa care se rastoarna pe un platou. Se pudreaza imediat cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata.
Este de recomandat linga o felie din acest chec sa se serveasca si putina frisca.Bananele pot fii inlocuite cu ori si ce fructe.
Comentarii:
Imi place