Dizolvat cu lamaie sau otet, cateva nuci si cateva visine conservate. lucrat rapid, astfel: batut la mixer albusurile cu sare, sa fie ca zapada; adaugat treptat zaharul, esenta de rom, apoi galbenusurile unul cate unul si untul topit.
Foarte usor se presara si faina, amestecand cu atentie,cu lingura, de sus in jos. In jumatate de compozitie se pune cacao mai adaugat vreo 3 linguri de apa sau lapte.
In final amestecat in compozitie miez de nuca taiat cu cutitul. Cand se toarna straturile de aluat in tava, se pun si visinile scurse de zeama si trecute prin faina.
Foarte bun ca desert „de toata ziua” si mai ales daca ai copii, nepoti! Daca se coace in tava de tarta se poate taia in patrate si glazura cu ciocolata, sos de lamaie, o glazura clasica din apa si zahar pudra vanilinat. Sau de taia in doua foi si se umple cu o crema sau cu frisca. Asta pentru variatie!
Comentarii:
Gustos si aspectuos
Foarte bun ca desert „de toata ziua” si mai ales daca ai copii, nepoti! Daca se coace in tava de tarta se poate taia in patrate si glazura cu ciocolata, sos de lamaie, o glazura clasica din apa si zahar pudra vanilinat. Sau de taia in doua foi si se umple cu o crema sau cu frisca. Asta pentru variatie!