Galbenusele si zaharul se mixeaza impreuna pana se albesc. Laptele, siropul de menta si frisca lichida se incalzesc intr-o oala, se ia de pe foc si se incorporeaza compozitia de galbenuse. Se da din nou la foc mic, amestecand constant, pana cand se ingroasa crema .
Cand crema este calda se adauga gelatina dizolvata si se lasa sa se raceasca complet. Puteti vedea cum se topeste gelatina pe cucina.jugariu.ro. In timp ce crema se raceste, topiti ciocolata dupa indicatiile de aici si pregatiti matritele dupa instruciunile de aici.
Dupa ce ati terminat de uns matritele cu ciocolata si ati lasat sa se intareasca la rece, puneti cate 1 lingurita de crema de menta si turnati inca un strat de ciocolata ca si “capac”. Poze pas cu pas si explicatii aveti la linkul de mai sus.
Lasati sa se intareasca ciocolata la rece, dupa care rasturnati bomboanele. A preferat sa pastrez forma traditionala de banut pentru aceste bomboane, dar puteti folosi orice forma doriti.
Crema este atat de fresh si gustoasa incat se merita sa folositi forme mai mari ca sa incapa mai multa umplutura.