Albusul de ou se bate cu furculita ca pentru omleta. Migdalele macinate se amesteca cu zaharul pudra si coaja rasa de portocala, apoi se adauga sucul de lamaie, lichiorul si atata albus de ou cat este necesar pentru a obtine o compozitie asemanatoare cu un aluat mai lipicios. Pasta rezultata se inveleste cu o folie de celofan si se da la frigider pentru o ora.
In etapa urmatoare vom rememora vremurile cand ne jucam cu plastilina: se scoate pasta de migdale de la rece si se modeleaza guguloaie, cubulete, bastonase, semiluni sau stelute dupa imaginatia si talentul fiecaruia.
Apoi se marunteste ciocolata si se topeste la bain-marie. Adaugat in ciocolata si cateva picaturi de ulei pentru a obtine niste bomboane lucioase. Bombele din pasta de migdale se ineaca in ciocolata topita, apoi se pun la uscat pe o hartie de copt. Bomboanele se lasa sa se usuce la temperatura camerei de pe o zi pe alta.
Din cantitatile de mai sus obtinut aproximativ 40 de bomboane aratoase.Nu uitat ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna asa ca facut rost de putina hartie colorata si invelit cateva din bomboanele mele cu ea. Si uite asa anul acesta voi avea bomboane de pom preparate acasa.
Iar cu o folie de celofan, o fundita rosie si cateva bomboane de ciocolata obtinut si un cadou dulce de pus sub brad pentru cei dragi.