La noi in tara gospodinele marcheaza inceperea sarbatorilor cu retete de fursecuri pe care le pragatesc pentru Mos Nicolae, pentru colindatori si desigur pentru Mos Craciun. Cele mai des pregatite sunt: deserturile cu fructe, prajiturile, torturi si cozonaci dar si mai nou Casuta de Turta dulce. Astazi copii sunt antrenati cu bucurie in pregatirea si decorarea fursecurilor. Toate aceste preparate prezinta diversificari in functie de zona etnografica si sunt insotite de bauturi specifice fiecarei zone: diverse sortimente de vinuri, palinca, tuica, lichioruri de fructe, afinata, etc.
Chiar daca ritmul alert al existentei cotidiene nu ne mai permite sa petrecem atat de mult in bucatarie, din fericire traditia pregatirii dulciurilor de sarbatori in casa, de catre gospodine, inca mai exista. Craciunul reprezinta pentru romani un moment incarcat de semnificatii religioase dar si un prilej de bucurie, atunci cand are loc reunirea familiei in jurul mesei incarcate cu bucate alese.
Traditia spune ca masa de Craciun trebuie sa fie bogata, cu multe preparate traditionale pentru cina din ziua Nasterii Domnului. Alegeti de pe siteul nostru una sau mai multe retete de prajituri pentru Craciun, torturi sau oricare dintre retetele culinare speciale si te asiguram ca preparatele vor fi gustoase, masa bogata si musafirii incantati.
Comentarii:
Au trecut doua luni de la Craciun! Dumneavoastra plasati retetele cu ochii inchisi?
Suntem in 21.02.2018 Vine Pastele!!!!!
Plasati retete in acord cu calendarul evenimentelor.
Acuma vine Paștele!!!
Reprogramați aceste rețete pentru decembrie!