Tort de frisca

Tort de frisca
Desert
8 porții
Ușor
2 h 25 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare2 ore
Gătire25 min
  • Se separa ouale; galbenusul se freaca si apoi se adauga praful de copt stins; albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga galbenusurile si faina. Compozitia rezultata se pune intr-o forma rotunda si se da la copt cca. 25-30 min.
  • Crema: se pune zaharul intr-o cratita pe foc si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se stinge cu lapte fierbinte si se lasa pe foc pane se topeste zaharul. Intre timp se freaca galbenusurile cu amidonul, care apoi se adauga la compozitia de pe foc. Se mai lasa pe foc pana se ingroase putin, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca tare, la care apoi se adauga caramelul rece. Cu aceasta crema umpleti blatul.
  • Se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecaruia; si se pun trandafirii.
erika

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
30/01/2014

Imi place

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
25/03/2015

Crema este uau..... felicitari

(0) (0) abuz
13/01/2014

Sa vedem gustul.

(0) (0) abuz
28/11/2013

Foarte buna

(0) (0) abuz
24/08/2013

Delicios

(0) (0) abuz
31/10/2012

Cred ca-i f buna vreu sa incerc si eu de ziua fetitei mele

(0) (0) abuz
06/04/2012

F.f.foarte buna si usoara

(0) (0) abuz
05/04/2012

K

(0) (0) abuz
04/04/2012

Nasol

(0) (0) abuz
04/04/2012

Am sa-ncerc si eu. ......Cred ca este gustos! !!!1

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2