Se separa ouale; albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare timp de 3-4 minute. Se incorporeaza galbenusurile si se amesteca usor. Faina se amesteca cu cacaoa, scortisoara si praful de copt si se adauga compozitiei de oua
Se tapeteaza o forma de copt cu diam. de 26 cm. cu hartie pergament. Se toarna compozitia si se coace timp de 25 de minute la 180 grade C.
Se spala strugurii. Se pun deoparte cateva boabe pentru decor. Se scot semintele.Se bate frisca si se adauga un pliculet de intaritor de frisca daca credeti de cuviinta .Si pus pana la urma, dar cred ca mergea foarte bine si fara.
Blatul se taie pe jumatate:si se umple cu frisca ( mai mult de jumatate din cantitatea totala)Se aseaza strugurii:Se acopera cu celalalt blat si se aseaza deasupra restul de frisca.
Se pregatesc strugurii pentru decorul final si se aranjeaza, cum altfel decat in forma de strugure singurele sectiuni, nu prea atragatoare caci pana mi hranit puiutul, soarele a si intrat in perdeaua gri de nori .