Tort amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată
Desert
Ușor
1 h 20 m

un desert de sarbatoare

Ingrediente

8

Blat:

Sirop:

Cremă:

Preparare

Preparare30 min
Gătire50 min
  • Se începe cu prepararea blatului.

    Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă.

    Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul.

    Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare.

    Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare.

    Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt.

    Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute.

    Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt.

    Se lasă să se răcească în tavă.

    Până la răcirea blatului se pregătește siropul.

    Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul.

    Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului.

    Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto și oprim focul, apoi se lasă la răcit.

    Se trece la prepararea cremei.

    Se pune frișca lichidă într-o crăticioară și se adaugă ciocolata neagră ( de preferat de minim 50 % cacao) ruptă în bucățele.

    Această crăticioară se pune în bain-marie să se topească bine ciocolata, amestecând constant.

    Când s-a topit toată ciocolata, se scoate crăticioara din bain-marie și se lasă la răcit.

    Între timp se freacă bine untul (scos cu cel puțin o oră înainte la temperatura camerei) cu zahărul pudră.

    Adăugăm ciocolata topită și răcită, Amaretto și amestecăm bine până la omogenizare.

    Blatul se taie în două, siropul se împarte în două.

    Pe un platou, punem o parte de blat, se însiropează și se unge cu 1/3 din cremă.

    Se aranjează cealaltă parte de blat, se însiropează și se ornează cu restul de cremă și pe laterale.

    Se dă la rece pentru o ora, apoi se decorează cu fulgi de migdale.

    Se mai dă la rece pentru alte 2 ore sau cel mai bine peste noapte.

    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 7
iliescu_m2014

iliescu_m2014

Suuuperrr

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Exelent!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Arata bine

abuz

anonymous

Cred ca va fi extraordinar de gustos pt baietii mei si arata imbietor

abuz

anonymous

Ciocolatos si bun

abuz

anonymous

Superrrr

abuz

anonymous

Imi place foarte mult

abuz

anonymous

F. bun

abuz

anonymous

Delicios!

abuz

anonymous

Super,o sa-l incerc si eu

abuz
  • pagina 1 / 7

Comentarii de pe Facebook

Arată bine, trebuie experimentat!

Intrebare: ce fel de smantana folositi la blat? Nu am inteles. Multumesc !

Petitchef.ro proprietarul retetei nu a indicat, noi consideram ca o smantana mai grasa...incercati cu 20% grasime.

Sunt prima la felie!