Petitchef

Tort Amaretto cu ciocolată

un desert de sarbatoare

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Sirop:

Cremă:

Preparare

  • Se începe cu prepararea blatului.

    Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă.

    Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul.

    Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare.

    Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare.

    Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt.

    Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute.

    Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt.

    Se lasă să se răcească în tavă.

    Până la răcirea blatului se pregătește siropul.

    Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul.

    Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului.

    Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto și oprim focul, apoi se lasă la răcit.

    Se trece la prepararea cremei.

    Se pune frișca lichidă într-o crăticioară și se adaugă ciocolata neagră ( de preferat de minim 50 % cacao) ruptă în bucățele.

    Această crăticioară se pune în bain-marie să se topească bine ciocolata, amestecând constant.

    Când s-a topit toată ciocolata, se scoate crăticioara din bain-marie și se lasă la răcit.

    Între timp se freacă bine untul (scos cu cel puțin o oră înainte la temperatura camerei) cu zahărul pudră.

    Adăugăm ciocolata topită și răcită, Amaretto și amestecăm bine până la omogenizare.

    Blatul se taie în două, siropul se împarte în două.

    Pe un platou, punem o parte de blat, se însiropează și se unge cu 1/3 din cremă.

    Se aranjează cealaltă parte de blat, se însiropează și se ornează cu restul de cremă și pe laterale.

    Se dă la rece pentru o ora, apoi se decorează cu fulgi de migdale.

    Se mai dă la rece pentru alte 2 ore sau cel mai bine peste noapte.

    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (63):

iliescu_m2014
iliescu_m2014, 30/11/2014

Suuuperrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Exelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2016

Arata bine

(0) (0) Abuz
27/04/2014

Cred ca va fi extraordinar de gustos pt baietii mei si arata imbietor

(0) (0) Abuz
27/04/2014

Ciocolatos si bun

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Superrrr

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Imi place foarte mult

(0) (0) Abuz
26/04/2014

F. bun

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Delicios!

(0) (0) Abuz
25/04/2014

Super,o sa-l incerc si eu

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Comentarii de pe Facebook

Arată bine, trebuie experimentat!

Intrebare: ce fel de smantana folositi la blat? Nu am inteles. Multumesc !

Petitchef.ro proprietarul retetei nu a indicat, noi consideram ca o smantana mai grasa...incercati cu 20% grasime.

Sunt prima la felie!


Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează