Baclava

Desert
Foarte ușor
55 min

Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata, bineinteles :-) . Dar baclava nu refuz niciodata,

Ingrediente

8

Sirop:

Preparare

Preparare25 min
Gătire30 min
  • Mod de preparare sirop:

    Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!)
  • Asamblare:

    Se impart foile in 3 parti egale.
    Se aseaza prima treime de foi.
    Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.
    Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.
    Foile se ung ff bine cu ulei pana la colturi.
    Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).
    Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider).
  • Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.
    Pofta buna! este bestiala! :-)

Punctează această reţetă

gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 6

anonymous

Excelent!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este extrema perfecta !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Buna reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Slaba descriere a retetei. poate ca ar trebui sa scrie cei care se pricep.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este favorita mea

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

SPER SA-MI IASA ,PREGATESC SI EU ACUM

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte apetisant!Maine o sa incerc si eu

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Deliciooooos! :D

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O invidiez. super bunaaaaaaaaaaaaa

abuz

anonymous

E mai bine daca foile sunt unse cu unt topit.Se va vedea la gust.

abuz
  • pagina 1 / 6